Dacă nici pe voi nu vă sperie cele câteva grade cu un minus în față de afară și dacă nu aveți stare în casă și căutați evenimente mai mult sau mai puțin serioase pentru distracții serioase atunci ați nimerit bine, pentru că joi avem recomandările UrbanKid.ro cu evenimente haiose, de toate tipurile.
Am încercat să le adunăm pe zile și să vă alegeți voi ziua în care vreți să experimentați ceva nou alături de cei mici.

Sâmbătă – 14 decembrie

Fun with flowers-> Fun with flowers – așa se numește atelierul de aranjamente florale destinat tuturor celor care se simt mai creativi atunci când florile își fac apariția. Cu gândul că iarna nu ne vom bucura atât de multe de flori proaspete, atelierul se anunță unul tare fain, mai ales că tema este: ornamente pentru masa de Crăciun. Distracția cu flori de toate tipurile începe la ora 11:00 și prețul este de 100 de lei, dar vă las cu mai multe detalii în comunicatul de presă dedicat.
-> Tot sâmbătă, are loc un alt atelier. Este vorba despre Şezatoarea podoabelor, cu vârsta recomandată 3-12 ani. De data aceasta podoabele pentru bradul de Crăciun se fac din ață colorată, paiete și mulți nasturi, cu cât mai simplu cu atât mai bine am spune, dar suntem convinși că rezultatul nu va fi deloc simplu. Citiți mai multe despre Şezatoarea podoabelor.
spargatorul de nuci-> Atât sâmbătă, cât și duminică, Teatrul Ion Creangă și Casa de Balet ne așteaptă la Sala Rapsodia, de la ora 11.00, pentru un spectacol de balet special pentru copii: o interpretare a basmului Spărgătorul de nuci. Povestea, scrisă de E.T.A. Hoffmann în versiunea celebrului autor Alexandre Dumas, devine o producție artistică unică și complexă, ce reunește pe scenă atât profesioniști în domeniu, cât și elevi ai Casei de Balet. Coregrafia este semnata de Cătălina Tudor și Carmen Ene, iar printre invitații speciali ai evenimentului se numără și prim-soliști ai Operei Naționale București. Despre bilete și alte informații – în comunicatul de presă al spectacolului Spărgătorul de nuci
-> Ornamente de Crăciun (realizate din hârtie, materiale din natură, polistiren, teracotă) vor face și cei care ajung la The Trafalgar în acest final de săptămână. Atelierul este susținut de psihologul Gabriela Hobeanu și se va desfășura începând cu ora 11:00 și distracția se îmbină cu educația, așa cum ne-am obișnuit în cadrul atelierelor vesele – citiți mai multe despre atelierul destinat copiilor.
-> Weekend-ul acesta Trupa Zurli ne invită și ea la spectacole de sezon. Atât sâmbătă, cât şi duminică, Zurli organizează o super petrecere de Crăciun, cu spiriduși, muzică, veselie, Moș Crăciun, cadouri și alte minunății. Prețul este de doar 10 lei. Unde exact? Când? Cum? Aflați din anunțul oficial al Trupei Zurli.

Duminică – 15 decembrie

raw1-> Duminică e zi mare pentru cei care vor să afle despre cum este corect să mâncăm pentru a ne respecta corpul. Are loc #1 Superalimente și Superierburi – curs introductiv de Hrană Vie, între orele 10:00 și 14:00, la Van Gogh Grand Cafe. Este un eveniment EVENTS by UrbanKid.ro și aflăm în cadrul lui despre ce mâncăm pentru a fi sănătoși și energici, care sunt orele corecte de masă și de ce nu este OK să sărim peste mese, și care sunt combinațiile alimentare sănătoase și armonioase pentru organism. Multe alte detalii despre seminarul de nutriție conștientă, cum vă înscrieți și ce vom afla din cadrul evenimentului găsiți în descrierea oficială.
-> Interaktiv University ne invită la un atelier de îndemânare creativă prin care ideile prind viaţă cu ajutorul hârtiei. Se numește Lumea hârtiei – Ornamente de Crăciun și cred că denumirea spune totul. Toţi participanţii vor învăţa cum se realizează, din hârtie, fulgii de zăpadă – 2D şi 3D, vor confecţiona daruri pentru cei dragi (cutii de cadouri, felicitări) sau se pot folosi de ele pentru a decora casa, ferestrele şi bradul de Crăciun. Mai multe detalii despre atelierul Lumea hârtiei – Ornamente de Crăciun, în comunicatul de presă dedicat.
-> Duminică se lasă și cu spectacol. La ora 11:00 începe spectacolul Poveşti de sărbători, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani. Spectacolul este unul cu multe legende despre Sărbătorile de Iarnă și cu multe personaje care au trecut pragul multor case, precum Moş Nicolae, Moş Ajun şi Moş Crăciun sau Doamna Crăciun. Aflați toate informațiile despre spectacolul Poveşti de sărbători.

Marți – 17 decembrie

Spiridusii lui Mos Craciun-> Atelierul spiridușilor lui Moș Crăciun începe acum pe 17 decembrie, unde copiii, dar și adulții învață ce trebuie să știe orice spiriduș conștiincios, și anume cum să facă decorațiuni și ornamente singurel. Este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, susținut de Maria Petreanu, artist plastic, și durează două zile. Materialele obișnuite pe care le găsim oriunde și oricând se vor transforma în animtiri și decorațiuni, iar pentru a îndulci și mai mult momentul toată lumea primește ceai cu măr și scorțișoară și turtă dulce. Cum sunt multe detalii pe care nu vi le-am povestit vă las și de data aceasta cu întregul comunicat de presă care explică totul detaliat.
-> Marți este prima zi în care copiii care se înscriu la Atelierul spiridușilor lui Moș Crăciun (organizat de Fundația Calea Victoriei) își pregătesc culorile și pensulele pentru două zile de învățat despre globuri decorative și ornamente de brad din hârtie colorată. Citiți mai multe despre atelier!
Sursă foto principală: Dreamer/ weheartit.com.