Asociația Consultanților în Lactație din România organizează un curs de 90 de ore pentru mămici și viitoare mămici care vor să afle despre totul despre alăptare. „Education in Lactation – 90 hours training course” reunește consultanții în lactație certificați internațional și are ca scop promovarea alăptării, prin oferirea informațiilor corecte de către persoanelor specializate în acest domeniu și este organizat în mai multe sesiuni, care se vor ține la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie S. Curie” din București.
Printre cei care vor fi prezenți la eveniment se numără mai mulți specialiști români din diverse domenii medicale, precum neonatologie, pediatrie, psihologie sau maternologie și Veronique Darmangeat, din Franța, consultant în lactație certificat internațional, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul alăptării, trainer internațional, cu numeroase apariții la televiziunile franceze.
Participanții vor afla despre primul cel mai natural act din viața unui părinte, despre cum pot susține și promova alăptarea, care sunt intervențiile practice în probleme legate de alăptare și cum se poate asupra susținerea în acest domeniu, în colaborare cu familia și echipele medicale.
În urma cursului de formare, participanții au șansa să devină consultanți în lactație și să ajunge la creșterea ratei de doar 12,6% a alăptării exlcusive din România, prin oferirea de informații corecte părinților.
AGENDA CURSULUI

  • Sesiunea I (12-16 februarie): 8:00-18:30
  • Sesiunea II
    • 28 februarie: 17:00 – 20:00
    • 1-4 martie: 8:00-18:30
    • 5 martie: 8:00 – 15:00

Multe alte informații despre curs, dar și date practice despre temele abordate și prețul cursului puteți afla din comunicatul de presă oficial, din secțiunea dedicată.
Sursă foto: Various Brennemans/ Flickr.com.