Nu trebuie musai să stai cu ochii lipiți de televizor sau să citești toate cărțile care-ți trec prin mână despre misiunile spațiale pentru a recunoaște că este un domeniu atât de variat și de fain, încât cred că toată lumea vrea să ajungă la o expoziție tematică.
Evenimentul are loc la Iris Titan, până pe 11 noiembrie, și se numește “Cosmos 2012 – mit și adevăr”. Vom putea să vedem costumul de zbor al cosmonautului rus Iuri Usaciov , mânușa lui Iuri Gagarin, prima fotografie a lui Gagarin pe stația spațială ISS sau obiecte care țin de viața în spațiu, precum hrană, băutură, igiena, dormit, roci și pământ stelar.
Acțiunea nu este o simplă expoziție, ci e un program educațional. Astfel că, zi de zi, de la ora 10 și jumătate până la ora 18 sunt organziate tururi și ateliere pentru cei mici, cu ajutorul unor ghizi specializați. Dacă de luni și până vineri diminețile sunt destinate copiilor și elevilor, după-amiaza este dedicată adulților, iar la final de săptămână, intrările se fac în ordinea înscrierilor (vă puteți înscrie online pentru un tur organizat, la iristitan.ro)
Sursă foto: ~♥~Semi Sweet~♥~ Death in the family/ Flickr.com.