Panou Sigur.info
In Romania, evenimentul este organizat de Centrul National Safer Internet RO, coordonat de Consortiul Sigur.info.
Ca in fiecare an, Ziua Sigurantei pe Internet este sarbatorita prin organizarea unui concurs national destinat copiilor si a unei conferinte de presa la Bucuresti. Anul acesta tema concursului a fost „Este mai mult decat un joc, este viata ta!” si au participat peste 1600 de copii cu peste 800 de proiecte din toate colturile tarii.
Proiectele castigatoare la cele trei categorii de varsta ale concursului sunt premiate in cadrul conferintei de presa. Premiile acordate constau in laptopuri, telefoane mobile, kit-uri software si hardware si altele, oferite de sponsorii evenimentului cum ar fi: Orange, Microsoft, UPC, Vodafone, Cosmote si Kaspersky.
Anul acesta conferinta are loc la Palatul Copiilor din Bucuesti la ora 10.00 a.m, pe data de 8 Februarie 2011.
Pe langa premierea celor mai bune proiecte, in programul conferintei intra si prezentarea unei cercetari realizate de EU KIDS ONLINE II cu privire la utilizarea internetului de catre copii precum si doua evenimente importante pentru proiectul Sigur.info in Romania:

  • Lansarea noului portal destinat sigurantei copiilor pe Internet – www.sigur.info
  • Lansarea versiunii in limba Engleza a primei enciclopedii online cu termeni despre siguranta pe Internet, Saferpedia.eu.