Intalnire cu Horia Bernea, parinti si copii de 4-5 ani,
„Suntem incantati sa revenim, eu si cei doi baieti ai mei, la un nou atelier. De fiecare data tema este alta, iar noutatea atrage pe toata lumea. Ne plac cele doua domnisoare, care au grija ca atmosfera sa fie destinsa, plina de informatii, explicate pe intelesul copiilor. Ca parinte imi place ca, intotdeauna, atat prezentarea artistului, a lucrarilor, a temei de la inceputul atelierului, cat si indrumarea copiilor de pe toata durata de 2h a acestuia, se face printr-o abordare adecvata categoriei de varsta a copiilor din ziua respectiva. De asemenea, imi place ca interpretarea libera a lucrarilor este facuta printr-un dialog sub forma de joaca intre copii si coordonatoarele atelierului. Imi place si ca fiecare copil are dreptate orice ar spune, orice interpretare a avut, orice a realizat, creat cu propriile manute la finalul atelierului. Copiilor mei le place pentru ca, de fiecare data, pleaca invingatori, fiind laudati in fata tuturor.
Consider ca aceste ateliere dezvolta copiilor spiritul de observatie, exprimarea libera, increderea in spirit artistic si interactivitatea.”
Roxana Drimboceanu, mama lui Bogdan (10 ani) si a lui Serban (4 ani)
Cursurile de cultura vizuala pentru parinti si copii organizate de Global Mindscape au implinit trei luni de la initiere.  Aprecierile participantilor ne conving sa continuam, in luna februarie, cu “Intalnire cu Horia Bernea” (la Muzeul National de Arta Contemporana) si cu “Candy Eyes” (la Anaid Art Gallery).

“Intalnire cu Horia Bernea”

Horia Bernea este unul dintre cei mai interesanti artisti romani contemporani. Poate ati auzit de el cand ati vizitat Muzeul Taranului Roman, pe care Horia Bernea l-a redefinit dupa anul 1990.
Va invitam sa aflati mai multe despre creatia si personalitatea lui Horia Bernea, in cadrul expozitiei “Horia Bernea – Real time”, deschisa la Muzeul National de Arta Contemporana pana la data de 27 februarie 2011. Curatorul expozitiei, Mihai Oroveanu, a realizat o selectie a celor mai semnificative opere ale artistului, datand din perioada anilor ’60 – ’90. In atelier vom realiza picturi inspirate de universul lui Horia Bernea.
Copiii si parintii sunt asteptati in zilele de:
– Duminica, 6 februarie, ora 11.00 – parintii cu copii de 4-5 ani se intalnesc cu Angelica Iacob
– Duminica, 13 februarie, ora 11.00 – parintii cu copii de 9-12 ani o vor avea drept gazda pe Doina Anghel
– Duminica, 20 februarie, ora 11.00 – parintii cu copii de 6-8 ani vor fi intampinati de Angelica Iacob
Locatia: Muzeul National de Arta Contemporana, Palatul Parlamentului, intrarea prin Calea 13 septembrie (autobuz 136, 385)

“Candy Eyes”

In fiecare zi, suntem asaltati de reclame – pe strada sau in reviste si ziare, la televizor, la radio, pe internet si chiar pe telefonul mobil… V-ati intrebat vreodata cum trateaza artistii relatia dintre publicitate si noi, “consumatorii” sedusi de povestea reclamelor?
Artistul Mihai Florea ne propune, in expozitia “Eye Candy”, deschisa la Anaid Art Gallery in perioada 10 februarie – 5 martie 2011, o incursiune in lumea reclamei si a seductiei, teme prelucrate ironic si parodic in picturi. Artistii au fost preocupati de relatia dintre imagine si consumator inca din anii ’60, incepand cu Pop Art. Mergand pe aceasta directie, picturile lui Mihai Florea surprind forta de seductie a reclamei si a imaginilor-cliseu.
In atelier parintii si copiii vor realiza un afis publicitar, prin care sa promoveze un produs preferat… in cel mai seducator mod.
Copiii si parintii pot participa in zilele de:
– Sambata, 12 februarie, ora 11.00 – parintii cu copii de 6-8 ani se intalnesc cu Doina Anghel
– Sambata, 19 februarie, ora 11.00 – parintii cu copii de 4-5 ani o vor avea drept gazda pe Angelica Iacob
– Sambata, 26 februarie, ora 11.00 – parintii cu copii de 9-12 ani vor fi intampinati de Doina Anghel

Locatia: Anaid Art Gallery, Str. Slobozia nr. 34 (langa Rondul Cosbuc)
Inscrierile se fac individual sau in grup, in saptamana evenimentului, prin:
e-mail: office@globalmindscape.ro, telefon: 0724083932, 0724569037
Costuri: 20 lei / persoana