Nevoile nesatisfăcute din prezent, amintiri din propria copilărie, evenimente neînchise din trecut, toate tind să ocupe spaţiul relaţiei cu copilul, în comunicarea de zi cu zi. Ele însă, odata ce sunt conştientizate, pot fi folosite ca o oportunitate de dezvoltare nu numai pentru copil, dar şi pentru părintele său.
În această seară exploram metode care ne ajută sa fim prezenţi în relaţia cu copilul, învăţând în acelaşi timp despre noi inşine. Într-un fel… copilul nu este decât un maestru deghizat, venit pe lume ca să îşi ajute părinţii să îşi cunoască şi îşi trăiască potenţialul.
Iată ce vom explora miercuri seara,

  • Identificarea rezonanţelor din trecutul meu de copil
  • Cum mă oglindeşte copilul meu?
  • Cum gestionez momentele în care trecutul meu se ridică la suprafaţă?
  • Cum să comunic copilului meu despre mine şi trecutul meu astfel încât să nu se responsabilizeze pentru problemele mele?

Miercuri, 27 iunie, sunteti invitați la ultimul atelier de seară din cadrul programuluiCoaching pentru părinți, la 18:30, Hotel Capital Plaza.
Tarif participare: 150 RON/atelier. Dacă vii în cuplu sau aduci un prieten beneficiaţi amândoi de o reducere de 20%.
Participanţii care menţionează la înscriere UrbanKid.ro beneficiază de o reducere suplimentară de 10%..
Mai multe informaţii despre program şi înscrieri puteți găsi pe site-ul peak-experience.ro.

  • Cine este coach-ul tău: Casandra Bischoff este coach executiv şi de echipă de patru ani. Acompaniază organizaţii şi persoane care doresc să îşi optimizeze performanţele. În colaborare cu Little London (grădiniţă şi şcoală privată), a derulat cu succes în 2010 Shine as a parent, program de coaching şi inteligenţă emoţională pentru părinţi, în care au participat în total 22 de părinţi din Bulgaria, Brazilia, România, Grecia, Italia, Israel şi SUA. S-a format în coaching cu Noble Manhattan (Marea Britanie) şi Metasysteme (Franţa). În timpul liber se pregăteşte de un maraton şi un triathlon.
  • Până acum mai bine de 60 de părinţi au participat în programul de Coaching pentru părinţi – si poate au făcut-o pentru că aici nu se dau sfaturi sau reţete de crescut copiii. Coaching-ul creează un spaţiu de prezenţă şi conectare cu sine, astfel încât părinţii îşi găsesc în interior cele mai bune soluţii la provocările din relaţia cu copilul. La ultima ediţie a programului părinţii au găsit strategii cu rezultate surprinzătoare: un copil de 6 ani căruia nu i-a fost „niciodată” foame a început să mănânce, un altul (laconic), care nu vroia să meargă la grădiniţă a început să povestească în detaliu de ce…

Sursă foto: familymwr/ Flickr.com.