Copiii descoperă în februarie poveștile consacrate semnate de autorit români. Este vorba de ateliere de ilustrație, dedicate celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani. Mai precis, copiii vor ilustra fragmente din basme semnate de Petre Ispirescu, precum Pasărea măiastră, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Sarea în bucate şi Cotoşman năzdrăvanu.
Ce ni se pare nouă genial este că astfel cei mici vor ține mult mai bine minte poveștile și vor putea să facă și legătura dintre imagine și poveste, dar își vor da seama și că percepția asupra poveștilor depinde de la copil la copil, pentru că vor vedea cum au desenat ceilalți colegi același fragment din aceeași poveste.
Pe parcursul fiecărui atelier piticii vor ilustra câte o poveste în diverse tehnici, combinând grafica, pictura şi colajul: desen în peniţă şi tuş, pastel, acuarelă, tempera, colaj şi linogravură.
Pentru a marca finalul atelierelor, toate lucrările vor fi adunate într-o carte și expuse în spaţiul de la intrarea în Librăria Cărtureşti Muzeul Ţăranului Român, duminică, 25 februarie, de la ora 13.30.
Vă las mai jos cu programul atelierelor:

  • Sâmbătă, 18 februarie, ora 11.30 – Atelier de ilustraţie – povestea Sarea în bucate
  • Duminică, 19 februarie, ora 11.30 – Atelier de ilustraţie – povestea Sarea în bucate
  • Sâmbătă, 25 februarie, ora 11.30 – Atelier de ilustraţie – povestea Cotoşman năzdrăvanu,
  • Duminică, 26 februarie, ora 11.30 – Atelier de ilustraţie – povestea Cotoşman năzdrăvanu

Durata unui atelier este de două ore. Vă las cu blogul Librăriei Cărturești de unde veți afla detalii cu privire la înscrierile la atelierele cu povești.
Sursă foto: AmandaLouise/ Flickr.com.