În agitația de zi cu zi de multe ori uităm să ne mai uităm la cer și să ne mai gândim că suntem toți sub aceeași culoare și că lucrurile mici și frumoase sunt cele care contează în viață. Tind să cred că facem prea multe lucruri care nu folosesc nimănui și uităm cât de mici sunt, așadar ne implicăm prea mult în aceste activități. De aceea nu mai avem timp, timp să vizităm toate muzeele care ne ies în cale, să mergem la expoziții mai mult sau mai puțin interesante sau să ne așezăm pe iarbă cu cei mici și să ne uităm la firele de iarbă, la gâze sau la cer.
De unde și până unde introducerea? Pentru că, spre rușinea mea, eu nu știam de existența Muzeului Național al Hărților și Cărților Vechi, dar promit că-l voi vizita cât de curând.
La acest muzeu ne invită prietenii de la Global Mindscape pentru o mulțime de activități faine, unele se țin astăzi (sper să aveți timp să ajungeți) și altele mâine de dimineață, după cum urmează:

  • Vineri, 7 septembrie, ora 10.00 – Monstrul marin: povestim despre reprezentări fantastice ilustrate pe plafoane sau în basoreliefuri, apoi participanții modelează un monstru marin
  • Sâmbătă, 8 septembrie, ora 10.00 – Călătorie fantastică: călătorim virtual inspirați de obiectele colecției – de la hărți vechi la machete de corăbii, iar apoi colorăm aventurile imaginate

Despre cum vă înscrieți, preț și altele asemănătoare găsiți informații în comunicatul de presă din secțiunea noastră specială.