Mai sunt doar câteva zile până când cei mici își vor lua ghiozdanul în spate și vor porni spre școală. Dacă ai voștri intră în clasa 0 sau I atunci emoțiile sunt cât un bloc de 10 etaje, iar dacă sunt ceva mai măricei trebuie să știți că s-au introdus niște materii opționale foarte faine. Ok, matematica și gramatica sunt în continuare obligatorii, deci nu scapă nimeni de ele, dar cum vă sună educație pentru arhitectură și mediul construit? Dar istoria jazzului? Eh, așa-i că’s faine?
Din anul scolar 2014 – 2015, elevii din clasele a III-a și a IV-a vor putea învăța mai multe despre arhitectură și mediul construit, iar liceenii din liceele vocaționale vor avea materii despre jazz.
optionale materii 2014De-a arhitectura. Educație pentru arhitectură și mediu construit” – pentru clasele a III-a și a IV-a – materia are un buget de timp de o oră pe săptămână, iar elevii care vor opta pentru materie vor afla “informații despre modul în care se construiește mediul, dar și elemente minimale de arhitectură”.
Muzica vocală de jazz – muzica ușoară” – pentru elevii din clasele IX-XII din liceele vocaționale – “elevii vor aprofunda genurile și formele muzicale specifice: Ragtime, Blues, Boogie-Woogie, Bebop, jazz afro-brazilian etc. În plus, elevii îli pot dezvolta competențe specifice, precum interpretarea vocală creativ – expresivă și vor realiza acompaniamente vocal – instrumentale solo sau în grup”
Istoria Jazzului” – pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a din liceele vocaționale. Liceenii vor afla despre originea și contextul istoric al apariției jazzului, iar liceenii cărora li se adresează vor învăța să opereze cu concepte și termeni specifici, dar și să identifice forme de expresie artistică în muzica, literatură și dans.
Ministerul Educației a introdus anul trecut opționale noi precum Filosofia pentru copii, Educația financiară, Educația pentru societate, iar din acest an copiii din clasele primare vor putea învăța și despre șah.
Suntem parcă pe drumul cel bun, nu?
Sursă foto: ᴛ ɪ ɴ ᴀ. ∞/ weheartit.com.