copii curiosi
Când eram mică credeam că mami m-a luat de la maternitate. Cum am apărut eu direct la maternitate nu mă intrebați, că mintea mea nu bătea așa departe. Așa, deci mă gândeam că acolo e o fabrică de copii și că părinții vin și își aleg cel mai frumos și mai deștept urmaș. Eram atât de sigură de asta, încât mult timp nici măcar n-am întrebat dacă e adevărat. Ei bine, acum s-au mai schimbat mentalitățile și mă bucur că nu mai depinde de imaginația fiecărui copil pentru a-și închipui ce fel de barză l-a lăsat într-un coșuleț la ușă.
Dacă nu te-ai lovit de problema asta încă, nu cumva să speri că scapi. Pentru că piticul cel curios o să îți pună toate întrebările posibile și imposibile. Iar dacă îți trece prin minte să inventezi vreo explicație, nici nu vrei să știi ce reacție o să aibă când o să afle adevărul. Cel mai bine e să-i dai un răspuns sincer, dar adaptat la gândirea lui.
Până la urmă, este un subiect ca oricare altul, nu ai de ce să ascunzi ceva. E ca și cum i-ai ascunde faptul că într-o zi o să poarte 42 la pantofi (bine, dacă ai fetiță, speram să nu ajungă niciodată la mărimea asta). E o parte normală a vieții, iar cum va acționa vizavi de viața sexuală când va fi mare depinde de tine.
Un mod sănatos de a te documenta este să citești cărți pe tema asta. De obicei, acolo sunt informații psihologice, studii, exemple, sfaturi, de toate. Sau mai simplu, un ghid online. SuntPărinte.ro au strâns detalii utile, așa că citește cu atenție. Și apoi să ne spui și nouă cum a reacționat cel mic și câte sute de întrebări a mai pus după 🙂
Sursele noastre ne informează că vor urma și alte ghiduri. Stay tuned!
Iată mai jos un demo al sfaturilor referitoare la educația sexuală. Pentru a vedea întregul text va trebui să te loghezi pe SuntPărinte.ro unde poți citi ghidul complet de 76 de pagini.

Sursă foto: woodleywonderworks / Flickr