Cum puteți să faceți primii pași în a-i învăța pe cei mici ce înseamnă o hartă și cum se pot ei poziționa pe o hartă? Simplu, mai jos am adunat câteva idei pentru voi:

  1. Copiii mici nu pot să învețe dintr-o dată despre poziționarea în spațiu, așa că sfatul nostru este să le explicați care sunt culorile care arată dealuri, munții sau câmpiile. Odată acest lucru învățat, puteți să identificați dacă România are mai mulți munți sau mai multe câmpii ori ape.
  2. Data viitoare când planificați o vacanță desenați pe hartă de unde plecați, unde ajungeți și care sunt locațiile unde faceți pauze de odihnă. Este interesant atât pentru voi, cât și pentru cei mici. La asta se adaugă și faptul că ei mici se pot poziționa mai bine în spațiu atunci când sunteți în drum spre destinația aleasă înainte.
  3. Nu în ultimul rând poziționați pe hartă unde locuiesc rudele voastre. E bine de știut la ce distanță stă mătușa sau bunicul. Așa vor învăța diverse zone din oraș sau țară cu ajutorul vizitelor pe care le faceți în timp la rude.

Voi aveți hărți pe acasă? Le folosiți la joacă și la educație? 🙂
Sursă foto: whiteafrican/ Flickr.com.