Iată că sosește și clipa cea mare! Sâmbătă dimineața, în cadrul Salonului de carte Bookfest, voi lansa oficial cărticica despre plâns și emoții, alături de cea care i-a dat culoare, Maria Constantinescu, și de cei de la Editura Cartea Copiilor, care s-au ocupat cu drag de tipărirea ei.

Mi-ar face o deosebită plăcere să mă întâlnesc acolo cu voi, cei care citiți blogul de atâția ani, să vorbim despre carte, să o ascultați citită și să-mi împărtășiți părerile voastre. Vă aștept cu drag!

Vă las în compania anunțului oficial sau a evenimentului de pe facebook, unde vă puteți confirma prezența și , de ce nu, da un share prietenilor 😉

***

Sâmbătă, 27 mai, la ora 11:00, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest (pavilionul C2, standul B20), editura Cartea Copiilor va lansa cartea “De ce plângem?”. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa autoarei Andreea Constantin, ilustratoarei Maria Constantinescu şi psihologului Bogdana Fati. Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe. Sponsor oficial al evenimentului este Sloop.

Cartea “De ce plângem?”, lansată în această primăvară, este o premieră în peisajul editorial românesc, ajutându-i pe copii să înţeleagă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor atunci când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile.

“Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori mesaje negative: „Ce rușine să plângi așa!”, „Dar tu ești băiat mare!”, „Numai fetele plâng! Ce, tu ești fată?”, „O să râdă toți copiii de tine dacă plângi așa!” și așa mai departe. Interiorizându-le, copiii ajung să disprețuiască stările emoționale mai puțin plăcute și să nu le mai poată gestiona într-un mod constructiv. De aceea am scris această carte — cu gândul în primul rând la copii”, mărturiseşte Andreea Constantin.

Andreea Constantin s-a îndrăgostit de cărți la cinci ani, când a învățat să citească, și a visat mereu să scrie propriile cărți, ca elevă, studentă la Litere și profesor de limba și literatura română. Dar abia experiența de mamă a fost imboldul și inspirația pentru prima carte. Scrie pe blogul personal despre educarea și creșterea copiilor și speră să mai semneze și alte cărți pentru cei mici.

Maria Constantinescu desenează de când se ține minte, iar dragostea pentru cărți o are chiar mai dinainte, din primele luni din viață pe care le-a petrecut într-o bibliotecă de sat, unde mama ei lucra în acele vremuri triste când mamele mergeau la serviciu aproape imediat după ce nășteau. „Mirosul cărților l-am asociat cu mama, cu laptele matern, cu viața însăși. Cred că era firesc să ajung în punctul în care să vreau cu toată ființa mea să contribui la apariția unor cărți pentru copii”. Nașterea primului copil, interesul pentru educația și creșterea armonioasă a copiilor, blogul personal au fost câteva dintre experiențele care au dus la întâlnirea cu autoarea, Andreea Constantin, și apariția acestei cărți.

Psihologul Bogdana Fati este mamă a doi copii, care i-au modificat complet configuraţia vieţii odată cu venirea lor. Ca terapeut, formarea sa de bază este terapia experiențială, la care a adăugat mai multe formări adiacente – Theraplay, terapie transgenerațională, Metaphors of Movement, chiar și un prim stagiu de formare în coaching.

 


Mai multe detalii despre cartea “De ce plângem?” sunt disponibile aici: http://www.carteacopiilor.ro/catalog/de_ce_plangem.html