pianNu trebuie să fii un bun cunoscător al vreunui instrument. Trebuie doar să creezi un mediu bogat în note muzicale. Sa faci acest lucru este chiar mult mai uşor decât să-l înveţi să cânte un cântecel. Iata cateva sfaturi :

  1. Jucaţi-vă “Termină versul”. Începe tu cântând primele acorduri dintr-un cântec pe care copilul tău să îl cunoască. Poţi să fii sigură că el sau oricine altcineva din cameră va termina versul.
  2. Mergeţi la concerte. Există multe formaţii care interpretează cântece pentru copii. Unele sunt chiar destinate preşcolarilor. Deseori, comunitatea relizează astfel de concerte în parc – un mediu nemaipomenit pentru copii întrucât ei pot asculta şi se pot mişca în acelaşi timp pe ritmurile muzicii într-un spaţiu pe care îl asociază cu distracţia.
  3. Apelaţi la cărţi. Copiii sunt încurajaţi să cânte uitându-se la poze de pe cărţi sau citind poveşti despre muzică; e o modalitate foarte la îndemână de a-l introduce pe micuţ în lumea instrumentelor sau a plăcerii pe care o conferă ascultarea de muzică sau cântecul.

Citeste tot articolul aici : How to raise a child who loves music
Sursa foto: doegox / Flickr

pianE mult mai uşor chiar decât să-l înveţi să cânte un cântecel.