Pocoyo
Privitul la televizor nu e indicat copiilor. Însă, atunci când copii se uită la televizor, ai timp să calci o cămașă, să speli o farfurie, sau să te dai cu cremă pe mâini… în liniște!  Așa că o mămică responsabilă (și disperată după 10 minute de pauză) va căuta mereu timp de calitate la televizor: nu desene animate violente, nu desene animate cu conotații sexuale sau rasiste, nu tu roboți, nu tu monștri, nu săbii.
Copii! Părinți! Vi-l prezentăm pe Pocoyo!
L-am descoperit într-unul din momentele acelea în care ți se arde ceapa în tigaie și el, copilul tău care nu mai e bebeluș, dar e departe de stadiul în care poate citi singur o carte, cum ziceam el, se ține de piciorul meu, urlând să nu merg să salvez biata legumă de la pierzanie. I-am căutat pe Tom și pe Jerry, dar mi-am dat seama că Tom îl cam fugărește și îi dorește moartea bietului șoricel, Baby Einstein cică nu mai e chiar așa indicat, așa că am dat peste Pocoyo. Și de atunci amândoi suntem fanii lui declarați.
Pocoyo (“little me”) este un băiețel de 3 ani, vesel și haios care trece printr-o mulțime de întâmplări alături de câțiva prieteni: o rață (Pato), un elefant roz, Elly (how childish is that?), un cățel (Loula) și o pasăre blazată (Sleepy bird). E curios, râde, se supără, trântește lucruri, vrea să fie independent, aleargă, face tot ceea ce face orice copil. Întâmplările sunt prezentate în episoade scurte (7 minute) și concentrate. Decorurile sunt minimaliste, personajele bine conturate, culorile vesele și de fiecare dată “se joacă” o problemă educativă: prietenii, fructele vs. dulciurile, protejarea resurselor de apă, etc.
Și daca puiul vostru prinde drag de Pocoyo să știți ca există și Pocoyo World – un joc online interactiv unde puteți explora lumea lui Pocoyo, puteți să vă distrați jucând tot felul de jocuri și să vă faceși prieteni (virtuali) noi.
Nouă ne place foarte mult de el și v-am facut un Playlist care ar trebui să vă țină copilul ocupat cam 40 minute 😉

Iată și câteva wallpapere Pocoyo:
[nggallery id=38]