Există un trib în Africa unde data de naștere a unui copil nu este considerat momentul în care el vine pe lume, nici momentul în care este conceput, ci ziua în care copilul este un gând în mintea mamei sale. Tradiția spune că viitoarea mamă trebuie să stea sub un copac singură și să asculte cu atenție până când aude cântecul copilului care vrea să vină pe lume. După ce l-a auzit, se duce la viitorul tată și îl cântă până când și acesta îl învață. Apoi, când cei doi fac dragoste pentru a concepe fizic copilul cântă împreună respectivul cântec, pentru a invita copilul să se nască.

Atunci când este însărcinată, mama cântă melodia moașelor și femeilor din sat, ca atunci când copilul se naște acestea să îl primească pe lume cântând melodia. Mai mult decât atât, atunci când copilul crește și trece prin momente dificile sau se rănește ori trece prin momente minunate, femeile din sat îi vor cânta cântecul său, pentru a trece prin momentele grele mai ușor sau pentru a-l lăuda pe copil.

Asta nu este tot: tribul nu crede în pedepse, ci în dragoste și reamintirea identității. De aceea, atunci când cineva face ceva considerat greșit, toți cei din trib se adună și îi cântă respectivei persoane cântecul său. Se crede că atunci când auzi acest cântec nu îți mai dorești decât să faci lucruri bune și să te întorci la origini.

Nu cred că trebuie să facem parte din tribul din Africa pentru a învăța câte ceva de la ei. Nu știu nici dacă avem nevoie de un cântec doar al nostru pentru a ne da seama că momentele în care ne simțim bine sunt cele în care suntem 100% noi și cele în care nu suntem “confortabili cu cei din jur sau cu faptele noastre” ne sunt de fapt străine.

Cred că vom descoperi cu toții cântecul nostru până la final.

Toată povestea o găsiți pe thegodmolecule.tumblr.com.

Sursă foto: EU Humanitarian Aid and Civil Protection/ Flickr.com.