comunicare
Ați fost puși în situația în care să reacționați/să vorbiți de undeva dintr-o inerție, dintr-un reflex, fără să gândiți prea mult sau fără să apreciați dacă ceea ce spuneți este cu adevărat valoros, folositor sau potrivit într-o anumită situație? Ați vrut să fiți empatici și ați început să-l sufocați pe cel de lângă voi cu prea multă…empatie, dragoste sau poate chiar milă? Ați vrut să folosiți cuvinte care să îl înalțe pe celălalt sau să-i redea libertatea dar nu ați făcut decât să vă poziționați la capătul lui de relație, în casa lui, și să vă proiectați dorințele asupra lui? Și exemplele pot continua… Dacă nu vă regăsiți în niciuna dintre aceste situații (sau asemănătoare), vă spun că mă bucur foarte mult pentru voi. Dacă vă sună cunoscut, cât de câ, vă spun că în continuare mă bucur că puteți fi conștienți de aceste situații, chiar dacă ACUM încă nu știți cum să le rezolvați.

O conferință și un workshop de comunicare

De mai bine de un an vă povestim despre evenimentele care se bazează pe comunicarea relațională prin metoda ESPERE®, fondată de Jacques Salomé. Cred că toată lumea (părinte sau nu) a auzit de cel puțin o carte de-a lui Salomé. Așadar, dați-i o șansă, s-ar putea să vă surprindă (plăcut, desigur)!
Cea care îi continuă munca în România este și Aleth Naquet – specialist și formator în Comunicare Relațională prin Metoda ESPERE®. De-a lungul a peste 17 ani a format și inițiat mai multe grupuri de specialiști și a susținut numeroase conferințe și workshopuri pe teme de comunicare relațională. A fost formată în Metoda ESPERE® de către Jacques Salomé, autorul metodei. Aleth Naquet este membru fondator al Institutului ESPERE International.

Relații fericite, familii fericite din 21 ianuarie

Relații fericite, familii fericite din 21 ianuarie. Foto Mac Mac Kids

Pentru că nouă ne-a plăcut tare mult claritatea și modul în care se desfășoară workshop-urile prin metoda ESPERE®, pentru că am găsit multe răspunsuri, nu numai în relațiile cu cei mici dar și în relațiile cu noi înșine, cu părinții, cu partenerii, cu foștii parteneri, cu prietenii etc, am pus la cale împreună cu prietenii de la Centrul de Dezvoltare Personală AmaneSer (facilitatorii tuturor evenimentelor cu Aleth Naquet în România) seria de întâlniri pentru părinți – Relații fericite, familii fericite – Comunicare relațională prin metoda ESPERE®.
În 21 februarie (vineri seara) și 22-23 februarie (full-weekend) Aleth Naquet reia subiectul Comunic, deci exist! V-am povestit cu multe amănunte ce s-a întâmplat la ultimul workshop cu această temă.

Comunic deci exist

Conferința Comunic, deci exist! Află cheia relațiilor fericite din 21 februarie

 • Ce înseamnă comunicarea relațională?
 • Efectele nocive ale unui sistem de comunicare disfuncțional – Sistemul SAPPE.
 • Instrumente pentru a repera deficiențele în comunicare ce antrenează conflicte și suferințe.
 • Cum se poate trece de la un mod disfuncțional de comunicare la unul relațional?
 • Diminuează conflictele din viața ta și îndrăznește să te afirmi.
 • Cum îți poți asculta emoțiile, fricile, dorințele și conflictele interioare?
 • Cum te poți elibera de autosabotori și credințe nocive?
 • Cum poți crește un copil fericit?
 • Cum poți cultiva cele mai importante 7 relații din viața ta?

 

Workshop-ul Comunic, deci exist! din 22 si 23 februarie – Teme propuse participanților

 • Cum să se elibereze de toxinele relaționale (cuvinte sau gesturi primite de la ceilalți care nu sunt bune pentru noi – o palmă, etichetări de genul ești prost sau neîndemânatic, etc).
 • Cum să gestioneaze emoțiile negative cu care se confruntă: nervi, frică, dezamăgire, supărare.
 • Cum să recunoască mesajele care otrăvesc și murdăresc relațiile lor și să le transforme în mesaje relaționale. De exemplu: în loc să zică „tu mă enervezi, ești dezordonată” (mesaj toxic) să spună „eu mă enervez când văd dezordinea”.
 • Cum să se simtă mai liberi și fericiți prin diferențierea de comportamentele lor.
 • Cum să se asculte pentru a putea gestiona mai ușor situațiile cu care se confruntă în fiecare zi.

Detalii despre evenimente, cost, plăți și înscrieri găsiți pe pagina de Facebook AmaneSer, Aleth Naquet în România sau direct aici.
 

Concurs – invitații la conferință și workshop

Pentru că ne dorim să ajungă cât mai mulți oameni la aceste evenimente avem de dat 5 invitații la conferința de vineri – 21 februarie (19.00-21.00) și o invitație la workshop-ul de weekend (22-23 februarie – 9.00 – 18.00)!
Dacă vreți și puteți să ajungeți noi doar vă cerem să ne lăsați aici un comentariu în care să ne povestiți despre un subiect/problemă care vă frământă în relația cu cei mici (și nu numai) și pe care ați vrea să-l lămuriți, ați vrea să știți ce nu funcționează, ce faceți greșit … de nu merge… Ce ziceți?
Vă așteptăm comentariile până pe data de 17 februarie (inclusiv). Pe 18 februarie tragem la sorți invitațiile. Nu uitați să țineți minte întrebarea, s-ar putea să primiți răspuns la conferință sau workshop!

 LATER EDIT

Conferința și workshop-ul ”Comunic, deci exist! Află cheia relațiilor fericite!” s-au amânat pentru luna iunie

Cu părere de rău vă anunțăm că evenimentele ce urmau a fi susținute de Aleth Naquet la sfârșitul acestei săptămâni – respectiv Conferința și Workshopul ”Comunic, deci exist! Află cheia relațiilor fericite!” – 21-23 februarie –  vor fi amânate pentru 20-22 iunie. Din motive personale, Aleth Naquet nu mai poate ajunge în România în această perioadă.
Începând cu anul 2003, a devenit o tradiție ca Aleth să ne vizite țara de 3 ori pe an – la sfărșitul lunilor februarie, iunie și octombrie – și să susțină, cu sprijinul Centrului de Dezvoltare Personală AmaneSer, Conferințe și Workshopuri deschise publicului larg, doritor să învețe tainele Metodei ESPERE® de comunicare relațională.
Vom reveni în curând cu mai multe informații legate de următorul eveniment ce va avea loc în perioada 20-22 iunie 2014.
Cei care s-au înscris la concurs pentru invitații la conferință și workshop, vor rămâne în lista noastră, dacă mai doresc și pot să participe la evenimentul din luna iunie.
 
Featured image