Atelierul din acest week-end abordează următoarele teme:

  • Echilibrarea funcţiilor parentale – mamă – mămică, tată – tătic;
  • Transformarea mesajelor toxice, anti-relaţionale în cadrul comunicării adult-copil;
  • Reguli de igienă relaţională;
  • Cele patru nivele de comunicare;
  • Deprinderea modului în care sa asculţi un copil şi un adolescent;
  • Bolile copiilor, comportamentele atipice şi limbajele corpului;
  • Diferenţierea dintre nevoile şi dorinţele copiilor;
  • A şti să ceri, să dai, să primeşti şi să refuzi în mod relaţional.

Se adresează atât părinților, cât și celor care lucrează cu cei mici sau cu părinții și sunt interesați să îmbunătățească relația adult – copil. Atelierul va fi susținit de Aleth Naquet, psiholog clinician, formată în Metoda ESPERE de către Jacques Salomé și oferă un “curs fulger” celor care nu cunosc această metodă și care vor să își consolideze relația cu cei mici.

În cadrul atelierelor mele propun învățarea meseriei de părinte, care este foarte importantă. În mod special, de a învăța să diferențiezi două dimensiuni relaționale la tine, ca și părinte: dimensiunea Mămică / Tătic, care dă și primeste, spune „Da”, și dimensiunea Mamă / Tată, care cere și refuză, frustrează, spune „Nu”. Aceste două dimensiuni relaționale sunt necesare pentru a crește un copil. Este rolul tău să spui „Da” nevoilor copilului și să diferențiezi nevoile de dorințele copiilor; și, de asemenea, de a nu împlini dorințele copilului în locul lui – explică Aleth Naquet, formator în Metoda ESPERE®, Directorul Centrului Adres Paris


În plus, toți participanții primesc Atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare în Metoda ESPERE în colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din România.

Noi avem de oferit un bilet la acest atelier, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să ne spuneți aici, în comentarii, ce știți voi despre Metoda ESPERE. Mâine la ora 12 vom trage la sorți și un norocos se duce la atelier.

Pentru cei mai puțin norocoși, înscrierile încă nu s-au finalizat, însă costul atelierului este de 190 de euro, detalii despre eveniment găsiți în comunicatul de presă, din secțiunea noastră specială.
Și câștigătoarea este…

Sursă foto: Centrul AmaneSer/ Facebook.com.