Asociația Education for Life în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Educației Montessori în România vă invită la conferința Building Better Brains cu dr. Steve Hughes
. Cum pot contribui școala și familia la dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților cognitive ale copiilor (dar de obicei nu o fac).
 
Dr. Steve Hughes vine pentru prima oară în România să vorbească publicului despre educație și dezvoltarea creierului, aducând o perspectivă nouă asupra teoriilor din educație elaborate de-a lungul timpului. Funcțiile executive ale creierului aflate pe cortexul prefrontal – precum motivația, controlul emoțional, capacitatea de inhibare a răspunsurilor învățate pentru a răspunde adecvat situațiilor noi, neprevăzute – sunt procese mentale care contribuie la învățare, planificare, luarea deciziilor. Copiii nu se nasc cu aceste abilități, dar se nasc cu potențialul de a le dezvolta. Modul în care ne creștem copiii, felul în care organizăm școala pot avea o influență covârșitoare asupra dezvoltării copiilor.
Steve Hughes este doctor în neuropsihologie pediatrică și este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați vorbitori internaționali la conferințe și cursuri despre abordările moderne în domeniul educației, bazate pe ultimele cercetări legate de dezvoltarea creierului. Dr. Steve Hughes a fost președintele American Academy of PediatricNeuropsychology. În prezent este Președintele Comitetului de cercetare Globală de la AMI – Association Montessori International și este membru al comitetului de Cercetare al American Montessori Society.
 
Informații suplimentare:
Evenimentul va avea loc sâmbătă 5 decembrie 2015, ora 14.30-17.00 la Hotel Caro, București. Mai multe detalii despre dr. Steve Hughes găsiți aici.
Înscrierile se fac pe adresa info@educationforlife.ro, iar detalii privind prețul și modalitatea de plată gasiți pe pagina dedicată evenimentului.