papier mache
Acum să trecem la lucruri mai serioase și să explicăm ce e cu titlul acesta. Este vorba despre cursul de bricolaj pentru copii, organizat de Fundația Calea Victoriei. Copiii vor învăța să construiască jucării tridimensionale după metoda papier-mache, folosind o pastă de hârtie.
Metoda papier-mache este foarte veche. A fost folosită în Persia și Kashmir pentru realizarea de cutiuțe și casete mici, pictate, iar în Japonia și India pentru ormanentele de pe armuri. Europenii au folosit-o mai târziu, prin 1725, pentru a decora mobila și pentru a construi jucării, iar actorii pentru realizarea măștilor de spectacol.
Cursul începe pe 6 martie, la ora 18.30, și se adresează copiilor între 8 și 13 ani. Pe parcusul celor 8 ateliere (în fiecare sâmbătă, de la 11.00 la 13.00), copii vor învăța cum să lucreze după această metodă, începând de la jucării simple, care vor fi finalizare într-un curs și terminând cu cele ceva mai complicate la care vor munci pe durata a două ședințe.
Programul este următorul:
Atelierul 1: Puiul – o jucărie simplă la realizarea căreia copiii se vor familiariza cu tehnica.
Atelierul 2: Peștele – unde lucrurile încep să se complice puțin, față de primul atelier.
Atelierul 3 și 4: Iepurașul – o jucărie mai complicată pentru care e nevoie de mai mult timp.
Atelierul 5 și 6: Pușculița în formă de porcușor.
Atelierul 7 și 8: Jucărie obiect – cănuța cu prințesă, unde copiii vor aplica tot ce au învățat pe parcurs.
Cursul costă 360 de lei, cu tot cu materialele de lucru, atelierele se desfășoară în Verde Cafe (str. Domnita Ruxandra, nr. 15). La final, copiii vor avea parte de o expoziție cu toate jucăriile pe care le-au făcut cu mâna lor și, spre bucuria lor, le vor putea lua acasă.
Înscrierile se fac la contact@caleavictoriei.ro