Azi inaugurăm o serie de articole despre cărțile copilăriei, despre povești cu multe înțelesuri. Despre imaginație, animale, păsări, gâze, prietenii, viață sănătoasă. Despre cum îi putem ajuta pe cei mici prin intermediul unor povești. Despre povești care te învață, te ajută. Chiar despre povești terapeutice.
Și pentru că nu avem nevoie să căutăm prea departe astfel de cărți, vă recomandăm să aruncați un ochi și peste cărțile Luciei Muntean, care de peste 30 de ani scrie literatură pentru copii, este mamă și bunică și nu în ultimul rând educatoare pasionată și chiar premiată.
 

Povestea gentuței roșii

Pentru că se apropie începerea unui nou an școlar (sau ”grădinițesc”) vreau să vă spun azi câteva cuvinte despre Povestea gentuței roșii, despre așteptarea și anticiparea primei zile de grădiniță, ajutorul pe care micuța Maria, personajul principal al cărții, îl primește de-a lungul poveștii sau despre minunata gentuță roșie care devine obiectul ce îi dă putere și încredere în prima zi de grădiniță și care activează și teama fetițe (în primele zile de grădiniță, și nu numai în primele zile, fricile sunt multe și apar de peste tot). Totuși problema este soluționată de educatoare, care le lasă pe cele două fetițe să-și descopere identitatea (sau gentuța aparent identică, pe care au adus-o de acasă) și pe care le ajută mai departe să se împrietenească.
gentuta-rosie-interior
 
Vă invit să citiți în fiecare seară (sau la cerere – la noi așa a fost o perioadă: zi de zi) despre minunata lume a prieteniei, despre temerile care pot apărea atunci când copilul se rupe de adultul familiar și protector, când trebuie să învețe să se descurce singur și despre cât de frumos și cât de în joacă se pot rezolva multe conflicte.
 

Cine este Lucia Muntean?

lucia_muntean
Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de peste 30 de ani. Pe lângă cele peste 30 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găseşte timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie şi o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.
Activitatea ei în domeniul educaţiei preşcolare a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acordarea în anul 2007 a Distincţiei „Gheorghe Lazăr” clasa I.
Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărţilor Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinţilor cu poezii amuzante, jocuri instructive şi povestiri antrenante pentru cei mici.
Dacă dorești să afli mai multe despre cărți, promoții și multe alte lucruri interesante sau dacă vrei să comanzi și tu o carte, te invităm pe site-ul luciamuntean.ro, pe blog sau pe pagina de Facebook Cărțile Lucia Muntean.