Știu că poate ”nu se cade” dar îmi vine să îmi încep articolul cu o vorbă pe care am tot auzit-o în ultimul timp (poate e ceva nou și în trend și nu mă pricep eu…) și vorba zice: Există un loc special în Iad pentru mamele care nu se ajută una pe cealaltă. Știu că e funny și nu prea. Dar cred că vorba aceasta a pornit de la așa-numitele și vestitele ”mommies wars”. Mi-am pus de multe ori întrebarea: de ce? de ce există astfel de ”războaie” între mame. De fapt, între femei? De ce lipsa de susținere, ascultare, compasiune etc. De ce atâta judecată? De ce frică unele de altele, furie, răzbunare, încrâncenare? De când s-a întors lumea cu susul în jos și femeile au început, în loc să se susțină, să se iubească, să co-creeze, au început să se urască, să se respingă, să fie în concurență?

De unde au început toate acestea??

Apoi, vine și răspunsul: nu ai nevoie să știi de unde. Este nevoie să schimbi. Începe cu tine și cu femeile din jurul tău. Apoi, continuă cu fiica ta și cu prietenele ei. Deschide inima și lasă să intre și să iasă de acolo energia iubirii.

Be a woman other women can trust. Have the courage to tell another woman direct when she has offended, hurt, or disappointed you.

Successful women have a loyal tribe of loyal and honest women behind them.

Not haters. Not backstabbers or women who whisper behind their back. Be a woman who lifts other women.  [Sophia A. Nelson]

Și, pentru că în timp ce scriam cuvintele acestea am dat peste filmulețul Kristinei Kuzmic (sigur o știți și voi), iată ce ”tutorial” despre cum să nu critici alte mame, despre cum să manifești bunătate și empatie.

How to NOT mom-shame (a handy tutorial)

*NEW VIDEO!* I made this handy little tutorial for people who criticize moms and don't even realize that they have the power to stop. Mom-shamers, this might shock you, but you're actually capable of empathy and kindness! You can do it. I believe in you! 🙂

Gepostet von Kristina Kuzmic am Mittwoch, 30. Mai 2018