Plantele sunt absolut minunate și esențiale în viața omului. Știm cu toții cât de bine ne face o plimbare în natură sau cum ne simțim dacă locuim în mijlocul orașului unde nu există niciun copac sau niciun parc, care să mai curețe poluarea și să oxigeneze aerul sau cum ne simțim atunci când mergem în vacanță și stăm o săptămână la buza unei păduri. Nu-i așa că nici nu putem să comparăm cele două situații?

Tocmai pentru că este foarte bine să avem plante și aer curat în jurul nostru și mai ales în casele noastre, este necesar să știm ce anume ne ajută și în ce momente. Și, în funcție de nevoile noastre, să știm și cu ce plante să ne înconjurăm.

5 plante pentru dormitoarele noastre. Iată plantele recomandate pentru îmbunătățirea somnului.

Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre cele mai bune plante pentru a purifica aerul din locuință. Planta emite oxigen pe timp de noapte și astfel somnul este mai adânc și revigorant. Este ușor de crescut și întreținut. Are nevoie doar de suficientă lumină și mai puțină apă. Egiptenii numeau planta de Aloe Vera – planta nemuririi, pentru numeroasele beneficii în medicină și frumusețe.

Terariu cu suculenți – @Sâmbure

Lavanda

Lavanda este recunoscută pentru reducerea anxietății, armonizarea ritmului cardiac și inducerea unui somn adânc și relaxant.

Kokedama cu lavandă @Sâmbure

Iasomia

Iasomia este o plantă cu flori mici, albe, flori ce au un miros puternic și dulce. Are proprietăți relaxante (se pare că se cunoaște acest lucru încă din antichitate). Planta are proprietăți sedative și au un impact benefic asupra calității somnului. Uleiul esențial de iasomie este, de asemenea, unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate și depresie.

“Când efectele mirosului de  iasomie au fost comparate cu efectele mirosului de lavandă, într-un spațiu controlat non-miros, distribuirea de iasomie a condus la o mai mare eficiență a somnului și la o reducere semnificativă a mișcării în timpul somnului”

Kokedama cu iasomie @Sâmbure

Iedera

Iedera este cunoscută pentru proprietățile ei de a curăța aerul din încăperile în care crește, fiind recomandată pentru cei care au probleme respiratorii sau astm. Crește bine în orice condiții și are nevoie ca frunzele ei să fie stropite cu apă pentru a se curăța de praf și pentru a-și menține proprietățile de purificare.

Kokedama cu iederă @Sâmbure

Limba soacrei (Snake plant)

Planta este cunoscută pentru beneficiile ei de a emite oxigen în timpul nopții și pentru consumul de dioxid de carbon din încăpere. De asemenea, filtrează toxinele din aer.

Imaginați-vă viața, casa, bucătăria, dormitorul ”invadate” de plante. Ființe vii, care vă dau energie.

Foto: Pinterest & Plante în terariu și kokedama by Sâmbure de natură.