Dacă sunteți și voi cam la fel ca mine, ați fost învățate că frumusețea vine din interior, că frumusețea fizică este trecătoare, că fizicul nu contează și încă multe asemenea lucruri, pline de adevăr, nu zic nu… Dar cred totuși puțin cam insuficiente.
Da, cred că frumusețea vine din interior, că pot să am cu peste 30-40% greutatea mea normală dar ochii mei să radieze dragoste și frumusețe și lumea să nu vadă altceva (chiar așa, oare?). Este adevărat că fizicul nu (prea) contează, că indiferent cum se schimbă (din punct de vedere fizic) omul de lângă tine tu îl poți vedea doar cu iubire și să ți se pară cel mai frumos om de pe fața Pământului.
Dar vreau să vă spun că frumusețea interioară poate însemna și sănătatea organismului tău care chiar se vede la exterior (pe piele, păr, unghii, dinți). Că frumusețea fizică este trecătoare dar se poate recupera și chiar reface, reîmbunătății…poți fi mai frumos la 30 sau 40 sau 50 de ani decât la 20. Și vreau să vă mai spun (deși știu că și voi știți asta) că fizicul chiar contează. Contează pentru tine, cea care îl porți zi de zi. Contează pentru stima ta de sine, pentru energia ta, pentru faptul că iubitul tău se poate reîndrăgosti iar și iar de tine și de schimbările care se petrec cu tine și în tine.
Așa cum proaspăta maternitate are partea ei de frumusețe așa poate și o mămică de unul sau doi sau trei copii (nu zic de mai mulți copii căci nu am prietene cu mai mult de trei copii) să fie frumoasă, din toate punctele de vedere. Poate chiar a venit momentul să nu mai înghițim sentimente de vinovăție de tipul: ”cum adică, în loc să ieși cu copilul în parc sau să-l ajuți la teme tu te duci la manichiură sau la spa?”, să nu ne mai desconsiderăm ca femei (totuși, înainte de a fi mame am fost iubite, nu-i așa?), să nu ne mai pară un moft procedeele cosmetice specializate sau faptul că vrem să facem o baie fierbinte și plină de săruri hrănitoare, în propria noastră baie.
beautiful picture
 
Frumusețea se construiește zi de zi. Dacă simți că după 3 zile de stat în pijamale în casă, dupa episoade de nopți nedormite din cauză de copil febril și mucios sau poate și mai rău… dacă simți că pur și simplu vrei să te recuperezi, dacă după doi ani de îngrijire copil, casă, pus masă, poate mers deja la job ți-ai dat seama că te-ai uitat pe locul paișpe în viața asta, dacă vrei să vezi dacă sub cele 15-20 de kilograme mai este acolo persoana pe care ai lasat-o când ai ales maternitatea… Dacă ai multe întrebări despre tine, despre ce se întâmplă și nu funcționează în viața ta…cred că trebuie să conștientizezi și să îți confirmi că ai și tu nevoile tale și că destul de multe dintre ele se învârt în jurul organismului tău. Indiferent că vrei să faci asta pentru sănătate, pentru tine, pentru cel de lângă tine, pentru că vrei să arăți bine la o nuntă sau la botezul propriului copil sau pur și simplu toate la un loc, primul pas în schimbare este să o dorești, să o vezi necesară și să faci primul pas către ea.
Frumusețea ta depinde numai de tine. Și poate de niște mâini dibace și de experiența altora… dar tot tu iei deciziile, tu faci mobilizarea, tu porți lupta.
Mie nu mi-a fost ușor. Am început greu schimbarea (căci da, vroiam să slăbesc, să fac una-alta dar înainte de toate simțeam nevoia de schimbare). Primul pas a fost un tuns. Nu că nu m-aș fi tuns până atunci dar a fost un tuns conștient și destul de important (în cantitate). Apoi după vreo lună în care am lăsat lucrurile să mă ducă acolo unde trebuia să ajung, am început yoga gym. Aici au început să se lege lucruri și să-mi cunosc mai bine corpul. Și uite așa, după două luni de yoga gym am conștientizat și am și făcut asta, că am nevoie de o schimbare în alimentație. Așa am ajuns la nutriționist. Da, acesteau au fost alegerile mele și pașii mei. După jumătate de an de astfel de schimbări, am realizat foarte puternic că într-adevăr contez pentru mine (și pentru alții, da), că este atât de important să știi cum și când să-ți asculți corpul. Din punctul meu de vedere și din ritmul alert al vieții în care trăim, cred că mi-a luat cam mult să mă trezesc. Dar mai bine mai târziu, nu-i așa?
De ce tot scriu despre schimbare și despre importanța conștientizării propriei frumuseți? În mod sigur nu să arăt cât de ”importantă” sunt eu sau ce am descoperit ci pentru a arăta că oricare dintre noi, cu toate grijile, responsabilitățile, bucuriile sau tristețile noastre avem aceleași nevoi de bază, pentru unele dintre noi mai importante pentru altele nu, dar frumusețea (pe toate planurile) este ceva care se poate dobândi, care se poate schimba și chiar se poate face asta. Pentru mine, în acest moment al vieții mele a fost să mă ocup mai intens decât am făcut-o în ultimii cinci ani de partea fizică. Dar oricum se leagă toate. Mai am multe de învățat și de înțeles. Mai sunt multe bătălii de dat (cu mine însămi în primul rând). Mai am nevoie de timp pentru a înceta autosabotarea, pentru a nu-mi mai pune piedici, pentru a nu-mi mai da cu stângul în dreptul. Dar e frumoasă călătoria aceasta – trează fiind.
Și aș vrea să vă povestesc și cum am început eu să mă duc la spa. Data viitoare….
Foto Pinterest