Ca părinți avem o ferestră de 18 ani, plus/minus 2 – fereastră în care ne putem bucura de momente alături de copii noștri, de participare activă la creșterea și transformarea lor. Cu toate astea, noi alegem să petrecem la birou cel puțin 5 zile pe săptămână muncind cel puțin 40 de ore pe săptămână. Un american muncește o medie de 47 de ore pe săptămână.
Un paradox este că dacă ne iubim mult meseria, ne place ce facem și suntem buni la ce facem – de cele mai multe ori ajungem să muncim și mai mult, să nu simțim cum trec acele ore suplimentare, să vrem și mai mult, și mai mult. Ajungem să ne ignorăm familiile, sănătatea și mai departe în viață să regretăm alegerile făcute. Nu există monedă de schimb pentru timp, Nu putem cumpăra timp, oricât de bogați material sau spiritual suntem.
O companie americană – TreeHouse – care duce adulții de la zero cunoștințe la cunoștințe suficiente pentru a obține un job în 6 luni – are un plan de beneficii foarte interesant pentru angajații săi – salariu întreg dar doar 32 ore de muncă pe săptămână – toți cei aproape 100 angajați TreeHouse muncind de luni până joi. Vezi VIDEO:

The Case for the 32-Hour Workweek

The case for the 32-hour workweek: “It’s not about more family time, or more play time, or less work time—it’s about living a more balanced total life."

Posted by The Atlantic on Thursday, July 9, 2015

Eh? Ce ziceți? Cerem și noi angajatorilor noștri să ia în considerare această idee?