Este dovedit de cercetătorii de la ChildTrauma Academy că dragostea și susținerea ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului copilului.
În fotografia de mai jos sunt analizele a doi copii, ambii în vârstă de 3 ani. Dacă imaginea din stânga ne arată cum este dezvoltat creierul unui copil iubit, crescut într-o familie normală, cel din stânga este mai mic și subdezvoltat, fiind cel al unui copil care a trecut prin multe perioade în care a fost neglijat.

Între 75% și 80% din dezvoltarea creierului unui copil are loc până la vârsta de 3 ani. Cum este dezvoltat depinde de mai mulți factori, printre care cel mai important este grija pe care o au părinții față de ei. Dacă un copil este neglijat sau abuzat în primii ani de viață schimbările nu sunt unele doar la exterior, ci și la dezvoltarea creierului, iar acest lucru duce la riscuri grave de sănătate și comportament odată cu trecera timpului.
Dragoste! Atât de simplu, pe atât de complex: fiecare părinte își iubește copilul. Iubirea, împreună cu înțelegerea și interacțiunea sunt lucrurile de care o familie are nevoie.
Surse foto: parenticular.com.