[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/254339116″ params=”color=ff9900&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /] Viața mea a început cu adevărat pe 12 iunie 2015, ora 13.15, atunci când Eva Maria s-a hotărât să vină în familia noastră.
Era programată operația de cezariană în altă zi dar ea a decis, nu eu sau medicul curant.
A fost cea mai frumoasă zi și cea mai telenovelistică, o să înțelegeți de ce imediat.
Se anunța o zi normală de femeie gravidă care intrase în săptămâna 38, după o noapte de doar câteva ore de somn, la 8 dimineața gata eram la baie, moment în care am simțit că nu pot controla un lichid ciudat, și nu era 3,14 3,14…în secunda următoare am înțeles că mi se rupsese apa și imediat am început să râd pentru că nu mi s-a întâmplat ca în filme, acea galeată imaginară de apă caldă ce se revărsa printre picioarele tale, atunci am realizat și am zis în gând, ce-I drept, azi îmi voi cunoaște fetița.
Era 8.30 și mă pregăteam să ies din casă, mă aștepta Black Cab să mă ducă la coafor unde aveam programată ședința de cosmetică și manichiură/pedichiură. Da, probabil o să spuneți, păi nu a zis ca I s-a rupt apa? Ba da, așa cu apa ruptă, eu m-am dus la programare. Am zis că vreau să nasc îngrijită și cu mani/pedi făcută, nu de alta dar nu mai aveam cum și când după ce nasc să mai fac aceste lucruri.
Bun, revenim, am ajuns la coafor, le-am anunțat pe fete de situație, evident că s-au panicat puțin dar m-au și înțeles când le-am explicat motivul întemeiat și logic de altfel. Am intrat la cosmetică, cosmeticiana era și ea însărcinată în 6 luni și s-a panicat mai mult decât mine dar am mers înainte cu mici opriri atunci când au început contracțiile, eu le cronometram pe telefon șiiii da, începea panica și durereaaa…pe la 10 l-am sunat pe medic și i-am explicat ce si cum, mi-a spus să îl sun dacă încep contracțiile lungi și dese.
Am mers apoi la manichiură, am terminat repede acolo pentru ca nu am dorit culoare, asta pentru că am ales să nasc într-un spital de stat și m-am gândit că o sa fie nevoie de un deget pentru supraveghere cardiacă și stiu că doar culoarea unghiilor se poate schimba instant în caz de ORICE.
Pedichiura în schimb a fost mai pe repede înainte, deja eram întinsă pe canapea și Dana se oprea cam des la rugămintea mea, atunci când experimentam o contracție luuunga.
Între timp îl anunțasem și pe soț că apa s-a rupt și cred că azi o cunoaștem pe Eva, el panicat voia să se ducă acasa să aduca valiza și să mergem direct la spital dar l-am liniștit și a sosit și el la coafor și până am terminat eu pedichiura el s-a tuns.
După pedichiură mai voiam să mă spăl și pe cap, dar deja fetele de la coafor și soțul erau panicați maxim de fiecare dată când aveam contracții. Deja erau din 5 în 5 minute și foarte lungi deci era momentul să mergem la spital.
Am plecat acasă ca să ridicăm valiza, pe care culmea o făcusem fix cu o zi înainte, l-am sunat pe medic și în 45 de minute ne-am dat întâlnire la spital. …Va urma
Citește PARTEA A DOUA a poveștii.

Hey! Ești ocupată? Știu cum e!

Ascultă varianta audio a acestui articol, citit chiar de mine!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/254339116″ params=”color=ff9900&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]