Un pinguin drăgăstos

Am testat: sac de dormit și costum de pinguin, buburuză sau albină în același produs

Despre cum ne-am distrat noi cu noul costum al lui Iancu – care nu este un costum obișnuit de…pinguin. Este și un sac de dormit. Și, problema nu este să introduci copilul în sacul de dormit ci să scoți sacul de dormit de pe copil. ?

Vezi toate modelele

Nu cred că ați văzut până acum vreun copil căruia să nu-i place să se deghizeze, să se costumeze, să joace un rol sau altul, să fie un animal, un mineral sau un personaj dintr-un desen animat. Ba, că și adulților le place să se costumeze, nu-i de mirare cu atâția copii interiori, nu-i așa?

Avem oportunitatea să le punem la dispoziție copiilor să fie ceea ce ei vor să fie. Construim un costum, îl coasem, îl cumpărăm, nici nu mai contează, copilul să simtă că a fost ascultat (în dorința lui) și că îi dăm spațiu să joace rolul pe care vrea să îl joace. 

Vreau să vă povestesc azi despre cum ne-am distrat noi cu noul costum al lui Iancu (să știți că nici little miss Ioana nu e mai prejos cu costumația, anul acesta de Halloween – da, copiii au făcut party în cartier – s-a deghizat în pirat – jumătate creație proprie, jumătate achiziționat). Doar că acesta despre care vreau să vă spun nu este un costum obișnuit de…pinguin. Este un sac de dormit. Și, problema nu este să introduci copilul în sacul de dormit ci să scoți sacul de dormit de pe copil.

Pentru noi, acum că a venit iarna în toată regula aici, la Brașov și pentru că ne-am obișnuit ca și iarna și vara să avem aproximativ 21-22 de grade în casă (cel mai cald!), costumul-sac-pinguin a venit într-un moment perfect.

Iată cum ne-am distrat cu el…

Despre sacii de dormit Penguin Bag

Ca și dimensiuni – sacii de dormit sunt disponibili în mărimea 1-3 ani (74 – 96 cm) și 2-4 ani (87-110cm). Juniorul nostru are 4 ani + și de obicei mărime mai mare decât cea ”standard” pentru vârsta lui, iar sacul de dormit este foarte bun – știu sigur că trecem iarna cu el 🙂

Sunt deosebiți pentru că au picioare. Copiii noștri nu s-au înțeles prea bine cu sacii de dormit în care intri cu totul (în sacii mari, de cort, i-am mai convins…). 

Așadar, cred că este o idee foarte bună să aibă picioarele libere, să se poată învârti și răsuci în pat cum vrea el, să poată merge la toaletă noaptea ușor, dacă este nevoie. La noi s-a întâmplat să extindem scopul sacului de dormit – în sensul că așa de mult i-a plăcut încât a stat în casă cu el, zile întregi. Bine, ne-am și distrat și jucat ”de-a costumatul!”

Îmi place materialul din care sunt făcuți. 100% bumbac OEKO-TEX la exterior și căptușeală. Stratul dintre (umplutura) este 2.5TOG poliester (fără chimicale). Cusăturile sunt ascunse, nu este nimic care să deranjeze la purtare. Fermoarul lung este ușor de folosit și de către cei mici și are la gât o protecție, pentru a evita zgârieturile sau disconfortul iar pe interior are o protecție pentru a nu se agăța. Umplutura nu face cocoloașe după spălare (ca cele cu puf sau alte tipuri) – confirm – pe probate! Spălare la 30 de grade. Nu –  în uscător!

TOG este unitatea de măsură internațională pentru gradul de căldură al unui articol de îmbrăcăminte. De ce anume să ții cont atunci când alegi un articol cu un anumit TOG:  hainele pe care copilul le poartă sub sacul de dormit (pijamaua) și calitatea lor (lână, bumbac, cât de groase/subțiri sunt) și temperatura din cameră. TOG 2.5 este potrivit tot timpul anului pentru camere cu temperatura între 16 și 22 grade Celsius (asta este la noi, acum, temperatura din casă nu depășește 22 de grade). Și TOG1: potrivit pentru camere cu temperaturi mai ridicate: 21-24 grade Celsius.

Starndardul 100 OEKO-TEX® ține cont, printre altele de următoarele criterii: reglementări legale importante cum ar fi: coloranți interziși pe bază de azot, formaldehidă, pentaclorfenol, cadmiu, nichel etc + alet substanțe chimice periculoase pentru sănătate chiar dacă nu sunt încă reglementate legal.

Pentru că nu numai pinguinul este never-ending-loving-animal, pentru iubitorii de alte viețăți, în magazinul kidscenter.ro găsiți și albinuțe și gărgărițe. Și multe alte lucruri interesante pentru copii!

Până pe 30 noiembrie au reduceri la multe produse!

Voi cu ce vă mai distrați zilele acestea?