Si anume… Saptamana Internationala a Bebelusilor Purtati!

Am urmarit cu mare drag desfasurarea de forte din Bucuresti, indirect ce-i drept, din lipsa de putere (fizica) de a participa. Sper ca saptamana urmatoare sa fim bine, sanatoase si sa marsaluim, muma si copchil in mei-tai, sa se zgaiasca ochii tuturor bucurestenilor (macar de…) ! Probabil ca o sa ploua, dupa cum ne sperie toti, dar nu conteaza…

Imi port bebelusul de cand avea 3 saptamani (si regret ca nu de la una), datorita Dianei. Si domnu’ tati a mai scapat la purtat… nu mai zic de bunica… Am descoperit mei-tai-ul la Reka, iar apoi, am primit cadou la 1 an, unul inflorat si minunat.

Si le folosim si le tot folosim…mai rar acum, ce-i drept, dar nu pot pleca de acasa fara unul dintre ele!

Si daca ma intreaba o noua si proaspata mamica ce s-a intamplat ca urmare a purtarii bebelusului meu, acum, ca e deja o domnisoara in toata firea…ii zic asa:

–  nu stim ce e aia ” s-a invatat in brate”. Sau poate nu am vazut niciodata chestia asta ca pe o corvoada. Ba din contra, de mult timp ma chinui sa o tin pe Ioana in brate/mei-tai etc si nu mai vrea.

– este foarte independenta si inca de foarte mica.

– a participat la multe activitati in bratele noastre (ca au fost plimbari prin orase, prin munti, la mare, ca au fost prin casa: gatit, curatenie, spalat vase etc, ca am mers la terase cu prietenii, la concerte sau alte evenimente…).

– nu i-a placut niciodata in carucior asa ca nu pot sa zic ca am tinut-o in brate si d-asta nu a stat in carucior, ca n-a stat de la bun inceput (am incercat sincer, crezand ca asa stau copii).

– n-am avut probleme cu spatele – ba din contra, m-a ajutat foarte mult (eu avand antecedente inainte de a ramane insarcinata si chiar ultima ce mi-a pus capac, cand am incercat sa ridic caruciorul pe scari, cu tot cu Ioana si am ramas efectiv intepenita – dar asta s-a intamplat cand ea avea cateva luni si inca mai plecam de acasa cu caruciorul 🙂 ).

– purtandu-mi copilul in sling/mei-tai l-am protejat de muuuulte maini ‘binevoitoare’ care doreau sa-mi mangaie odorul, pe cap, pe maini, pe peste tot. Si stiu ca fiecare mama considera asta foarte frustrant. Nu mai zic de guri care l-ar fi pupat sau alte d-astea…

Ar mai fi multe de spus… dar mai bine ar fi sa urmarim programul organizatorilor de anul acesta a Saptamanii Internationale a Bebelusilor Purtati!