Am facut o pauza. Si ca am fost plecati din Bucuresti si ca n-am avut timp sa scriu si ca n-am avut stare sa scriu…

Am fost in excursie. Ne-am luat inima in dinti, am umplut pana la refuz masina (si nah, ca nu-i mica deloc deloc) si intr-o luni dimineata am plecat spre munte.

Dupa 3 ore am oprit sa ne dezmortim la barajul Oltului. Atunci a dat si little miss semne ca ar vrea sa se trezeasca si parca sa manance ceva.

la barajul oltului

– la barajul Oltului –

Primul popas de noapte, la o pensiune tocmai in Varful Vanata din muntii Latoritei. Am plecat cu niste prieteni cu gandul ca stam la o pensiune in sat… dar surpriza, din satul Ciunget/Malaia am urcat vreo 45 de minute, pe un drum forestier tocmai pe la 1250m altitudine. Si a fost bine. Cu cat eram mai sus si era mai frig cu atat I0ana a dormit mai mult 🙂 Peisajul era de vis.

de la varfu vanata ciunget

– view aproape de Varful Vanata –

in leagan sus la munte

– in leagan, la racoare –

A 2-a zis am purces spre Voineasa (ca era la o aruncatura de bat) si am ridicat tabara la Zan. Aici relaxare din toate partile.

Next day, trip to Obarsia Lotrului cu oprire in statiunea Vidra. Pe cat e de frumoasa zona pe atat de lasate de izbeliste sunt toate. Drumul de vreo 40 de km din Voineasa pana la Obarsia Lotrului cariat rau de tot, la Obarsie ne asteptam la ceva mai frumos dar n-am vazut decat vreo 2 pensiuni, corturi (mai putine de turisti mai multe de ciupercari si lemnari si drumari – ca cica se apucau sa dreaga soseaua). Am sezut la masa, la aer rece si curat. Pastravii – minunati. Ioana – somn.

bob si ioana

la obarsia lotrului

– la o terasa la Obarsia Lotrului –

In statiunea Vidra oroare. Au ramas in stadiul de constructie – adica paragina – un ditamai hotelul si cateva vile. Dupa revolutie se pare ca s-au certat sindicatele intre ele si n-a mai vrut sau n-a mai putut nimeni sa le termine. Pacat! Mare pacat de zona. Mai erau totusi functionale cateva vilute comuniste si culmea erau si cativa turisti pe acolo…

hdr hotel in vidra

– hotel in paragina in statiunea Vidra –

hdr-IMG_6870

– telescaun in paragina la Vidra –

multumita

– multumita, la Vidra 🙂 –

In alta azi am facut un day-trip pana la Sibiu.

noi 2 in sibiu

In alta ne-am plimbat prin Voineasa sa obosim copilul.

la parau

– pe malul Lotrului, in Voineasa –

Intr-o zi am dormit si uite asa…ne intorseram acasa.

Ce n-a fost in regula:
– prea multe serpentine – si pentru mine si pentru Ioana (zic eu, mi s-a parut ca ar fi fost cumva deranjata la un moment dat)
– sistemul de monitorizare (cumparat ca sa-l avem musai la noi in vacanta) n-a facut fata la hotel. Asta pentru ca nici pe noi nu ne-a dus capul sa luam o camera cu vedere spre restaurant-terasa si erau prea multi pereti intre camera noastra si locul de lenevit de pe terasa. Asa ca serile, dupa ce o culcam pe donsoara,  au fost ba cu cina romantica pe balcon, ba cu somn la mine si SPA la domnu’, ba luata in sling si stat pe terasa pana mai tarziu.

view from the room Zan hotel

– view from the room, la Zan –

o cina

– cina romantica si copil dormind –

Ce a fost bine:
Totul 🙂 si asta se invarte in jurul Ioanei
– de cand am plecat de acasa stresurile mele s-au diminuat, Ioana a inceput sa se simta mai bine avand in vedere refluxul nasol care o facea sa se agite foarte tare la masa, refuzul de a manca de la san si toate dramele mele de aici… asa ca ne-am intors alti oameni.
– in 99% din timp a fost chiar un mic ingeras :-); a invat lucruri noi (cum ar fi sa prinda obiecte si sa le introduca in gura) sau sunete noi (rasete, gangureli) cu care ne dadea trezirea de dimineata
– am invatat sa o cunosc mai bine
– am invatat sa ma relaxez
– am reusit sa ne detasam de toate problemele si gandurile negre si sa fim doar noi (doi + unu ) 😀

noi 3

– trei, Doamne si toti trei 🙂 –