Am avut si episodul 2 la Medicover, cu o alta doamna doctor generalist, mult mai tanara ca anterioara, cu copil destul de mic la activ si cam cu aceleasi pareri despre alaptare. Sa fi vazut ce ochi mari a facut cand i-am zis varsta copilului alaptat…11 luni…Parca i-as fi zis 11 ani. Nu vreau sa comentez prea mult discutia ce a urmat…dar m-am distrat putin. Cam asa au decurs ostilitatile…A se nota, eu m-am dus pentru mine si pentru gatul meu si nasul meu nu ca sa obtin o consultatie in pediatrie sau alaptare.

Dna Dr: Laptele dvs nu mai este asa de nutritiv …
Eu: Asa este dar de aceea se introduc alimente solide dupa 6luni, nu?
Dna Dr: Dar acum e mai mult de alint, e doar de comfort emotional, afectiv…
Eu: Da, asa este si pentru asta si imi place sa imi alint copilul si sa ii ofer tot comfortul de care are nevoie
Dna Dr: Dar este dependent de san
Eu: Da, asa este, este dependenda din prima clipa in care am alaptat-o
Dna Dr: Dar copii te manipuleaza, stiu ei ce vor si obtin pana la urma daca cedam, ca d-aia plang ca stiu ca parintele cedeaza…
Eu: Eu nu pot sa inteleg cum poate un copil atat de mic, care de abia descopera si devine constient de lumea in care traieste, si ce e una si ce e alta…sa manipuleze…e o notiune foarte urata si foarte injositoare…cum poate un copil atat de senin si naiv sa faca ceva atat de urat ?
Dna Dr: Eeee…stiti cum va manipuleaza ?!…
Eu: Bine, dar poate cand mai creste si cand face constient acest lucru, sa zicem ca pot sa inteleg…dar cand e asa de mic ?! Chiar credeti ?!?!?
Dna Dr: Daaa…stiu ce va zic, ce eu n-am unul acasa …
No comment
Aducand inapoi discutia despre starea mea de sanatate sau despre starea mea de oboseala si sfarseala continua, ma intreaba printre altele cum sunt noptile…ii explic ca printre altele ii dau si dintii domnisoarei.
Dna Dr: Pe langa faptul ca nu dormiti cum trebuie, ca va chinuiti asa noaptea, mai si alaptati…
Eu: (cam consternata) Dar mie nu mi se pare alaptatul un chin, ba din contra nu stiu ce m-as fi facut, pentru ca m-a ajutat foarte mult faptul ca am alaptat…

Si uite asa…