Un interviu (primul) cu mine, apărut într-o zi care mie îmi place tare tare mult (aproape cel mai mult, din an). Și în comunitatea Work at Home Moms România.

Mi-am dat seama totuşi, după o perioada foarte aglomerată şi frustrantă pentru că nu reuşeam să le rezolv pe toate, că nu pot să le fac pe toate şi că trebuie să spun şi nu, că trebuie să fac o alegere în fiecare moment al vieţii şi că trebuie să accept acea alegere. Sper (îmi doresc) ca oamenii cu care lucrez să înţeleagă acest vârtej şi majoritatea chiar o fac, pentru că sunt şi ei părinţi. Şi uite aşa printre ieşiri, poveşti, jocuri, lucru, mâncăruri, nu mai zic de alte detalii legate de casă (curăţenie, spălat, călcat – căci astea de obicei stau la coadă cu zilele) se duc zilele noastre, absolut neplictisitoare. Visez adesea la leneveală aia neprogramată, când copilul mai iese afară cu câte un bunic, visez să lucrez în tihna, cu muzică de adulţi în surdină şi atunci când am inspiraţie şi spor şi nu numai atunci când am timp… E frumos să visezi, nu?

Ce am învăţat în anii aceştia de work at home a fost eficiența. Am experimentat şi întoarcerea la serviciu pentru aproape 9 luni de zile, foarte stresant din cauza presiunii jobului şi a dorului de copil pentru cele 8-9 ore pe care le petreceam departe dar nu pot să nu mă gândesc că la serviciu pauza era pauză şi asta conta atât de mult. Acum pauză de la lucru este … pentru orice altceva decât pentru … pauză. Dar este ok, sunt fericită. Aşadar, depinde de alegere, depinde cum îţi organizezi timpul (eu nu am fost o foarte bună organizatoare, recunosc), depinde ce aşteptări ai, ce planuri ai şi ce ritm ai – eu de exemplu nu am putut niciodată să lucrez / să învăţ noaptea şi de aceea, deşi am avut perioade în care ziua mea de lucru începea pe la 8 seara şi dura… cât reuşeam să-mi ţin ochii deschişi, a venit un moment în care să recunosc faţă de mine şi faţă de ceilalţi că nu pot să funcţionez aşa. Şi a trebuit să găsesc alte soluţii. Una dintre ele a fost să renunţ la multe, pentru un timp. Sper că nu nelimitat…

Și tot ce am scris, găsiți pe wahm.ro