În această perioadă în care igiena și dezinfectarea sunt subiectele zilei, Școala Gimnazială Pietroșani, din județul Teleorman, a fost aleasă de Crucea Roșie Română pentru a beneficia de construirea unui grup sanitar modern, în cadrul campaniei „Domestos susține igiena în școli”. Instituția de învățământ, înființată în 1895, găzduiește peste 250 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Școala dispune de două clădiri, în una dintre ele funcționând și grădinița care găzduiește 65 de copii.

„Școala noastră își propune să fie un factor activ de progres social în cadrul comunității, iar accesul elevilor la condiții de învățare decente este un prim vector de influență. Prin înlocuirea toaletei din curte cu una modernă, în unitatea de învățământ, creștem atât gradul de confort, cât și normalizăm accesul la condiții de igienă în cadrul comunității. Ne dorim să îi întâmpinăm pe elevi cu o toaletă nouă când vor reveni la școală”, a declarat Iulia Pestrița, directorul Școlii Gimnaziale Pietroșani.

În plus, 25 de unități de învățământ din 21 de județe vor beneficia de seturi de produse de curățat. Lista completă poate fi găsită pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicată campaniei.

Campania „Domestos susține igiena în școli” este în al cincilea an de desfășurare și militează pentru Dreptul la toalete și condiții optime de igienă în toate școlile din România. Astfel, școlile se pot înscrie în una dintre cele trei categorii: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare. Domestos oferă o sponsorizare în valoare de 60,000 euro pentru dotarea efectivă a trei școli cu grupuri sanitare și modernizarea toaletelor în alte două instituții de învățământ, în timp ce, până la finalul anului, 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos.

În perioada septembrie 2019 – aprilie 2020 au fost făcute 345 de înscrieri valide pe www.domestos.ro, în toate cele trei categorii. Până acum, în cadrul campaniei au fost demarate lucrările de construcție a toaletei la școala din comuna Podișor, s-a modernizat toaleta Școlii Gimnaziale „Nicu Albu” din Piatra Neamț, iar 25 de școli din întreaga țară au primit kituri de produse de dezinfectare Domestos.

„Domestos luptă de 5 ani pentru o igienă mai bună în școli, iar în 2020, mai mult ca niciodată, am devenit conștienți de nevoia unei igiene corespunzătoare. Ne dorim ca toți elevii din România să beneficieze de condiții decente de igienă, fără risc de îmbolnăvire, iar pentru asta vom continua să susținem dreptul la toalete în școlile din întreaga țară. Ne bucurăm să vedem că lucrurile se mișcă, avem deja primele școli cu toalete renovate sau grupuri sanitare noi în construcție. Scopul nostru este ca accesul la condiții de igienă decente să devină parte din normal”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Solidaritatea a marcat anul 2020 și vă invităm să susțineți în continuare cauzele care pot schimba societatea în care trăim. Campania „Domestos susține igiena în școli” vine ca o completare a demersurilor noastre comune de a lupta pentru sănătatea și protejarea celor care au cea mai mare nevoie de asta, copiii. Prin toalete decente și curate creștem gradul de sănătate și contribuim la consolidarea respectului de sine. Iar pentru a îndeplini acest obiectiv, avem nevoie de cât mai mulți susținători. Oricine ni se poate alătura făcând o donație pe site-ul Crucii Roșii Române”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

În paralel, Crucea Roșie Română și Domestos au demarat o campanie de strângere fonduri, astfel încât toți cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donație pe www.crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor și susținătorilor campaniei, suma strânsă până în acest moment este de 15.045,30 lei. Persoanele fizice și juridice care își doresc să se implice în campanie, astfel încât să nu mai existe nicio unitate de învățământ cu toalete în curte și condiții precare de igienă, pot face donații direct pe www.crucearosie.ro sau în contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agenția Piața Romană. Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel ca și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor. La fiecare trei luni, se stabilește o nouă instituție de învățământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site și respectă condițiile de eligibilitate.

Înscrierile unităților de învățământ în campania „Domestos susține igiena în școli” continuă pe https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html. Ele pot beneficia de construirea sau renovarea unui grup sanitar, dar și pentru a primi produse de curățare, igienizare și dezinfectare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19.

Despre „Domestos susține igiena în școli”

În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. Din 2015 și până în prezent, peste 45,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.