Corpurile de iluminat sunt extrem de importante în camera copiilor, iar atunci când vorbim despre accesorii realizate de copii e clar că ele se păstrează cu sfințenie ani de zile, pentru că cineva drag nu doar că a muncit pentru a le face, ci a și pus în această muncă suflet.
Pentru un abajur nou la o veioză aveți nevoie de:

  • Un abajur din hârtie de orez de la Ikea (costă aproximativ 20 de lei) sau o bucată de carton gros (dacă vreți ca tot abajurul să fie făcut de voi)
  • Creioane colorate
  • Hârtie colorată
  • Lipici
  • O foarfecă
  • Dantelă sau o bucată de material pe care să-l folosiți pe post de dantelă

Dacă decideți să folosiți drept bază abajurul de la Ikea lucrurile sunt ceva mai simple, pentru că nu trebuie să vă mai faceți griji cu forma sau dimensiunea lui. Dacă vreți în schimb ca abajurul să fie unul 100% hand made, atunci luați bucata de carton și decupați un triunghi, nici prea mare, nici prea mic, astfel încât atunci când apropiați două unghiuri ale triunghiului să intre pe becul ce urmează a fi transformat în veioză. Lipiți respectivul triunghi în formă de cornet, iar apoi tăiați colțul cornetului, astfel încât forma abajurului să fie finalizată.
Urmează decorul acestuia sau partea cea mai distractivă. Se ia hârtia colorată și se decupează buline sau orice alte forme ce vor fi apoi lipite cu grijă pe abajur.
Creioanele colorate ne vor ajuta să desenam pe abajur de la norișori, la flori sau fire de iarbă. La final, decupați o bucată de dantelă și lipiți-o la exteior, pentru a oferi abajurului un “iz de vechi”.
Atenție: dacă veți folosi carton pentru baza abajurului aveți nevoie și de două bucați de sârmă groasă, cu ajutorul cărora să fixați abajurul, pentru a nu fi poziționat direct pe bec. O parte a sârmei o veți poziționa pe partea de jos a abajurului și cealaltă parte pe baza becului.
Încercați și voi? Cu ce proiecte DIY v-țai mai distrat prin casă în ultimul timp?
Sursă foto: Steve Snodgrass/ Flickr.com.