vaccinare copii
La o simplă căutare pe Google cu “vaccinuri obligatorii copii” dăm de tot felul de calendare, tot felul de denumiri care mai de care mai complicate și de tot felul de boli pe care se presupune că un vaccin făcut la o anumită perioadă de timp le va face să dispară.
Știați însă că vaccinarea copiilor nu este obligatorie? Este drept, se pare că nu e obligatoriu, dar nici nu ai cum să spui “nu” căci dacă cel mic nu le are pe toate făcute la zi nu are cum să fie înscris la o școală de stat.
Interesant sau mai degrabă spus înfricoșător este faptul că un cercetător în vaccinuri din SUA a declarat de curând: “Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt… periculoase din mai multe motive.

    1. Implică sistemul imunitar uman într-un proces care tinde să compromită imunitatea.
    2. Pot să provoace boala pe care, teoretic, ar trebui să o prevină.
    3. Pot cauza alte boli în afara celor pe care trebuie să le prevină.”

Ce e și mai grav decât atât este faptul că plângerile în instanță care ar putea fi făcute de părinții care observă că se întâmplă ceva în urma vaccinării sunt imune în fața legii. Cu alte cuvinte, nimeni nu răspunde de efectele vaccinurilor așa-numite “obligatorii”.
Să ne fie cu iertare, dar dacă nimeni nu-și asumă responsabilitatea asupra acestora părinții de ce ar trebui să creadă totul cu ochii închiși? Întrebăm și noi, pentru că normal ar fi ca părinții să-și dea acordul asupra a tuturor activităților sau tratamentelor la care sunt supuși cei mici, nu?
Vă las cu un articol foarte complex și bine scris despre obligativitatea vaccinării copiilor și care sunt riscurile la care ne supunem copiii fără să ne dăm seama de asta.
Sursă foto: Julien Harneis/ Flickr.com.