Și la fel de convinsă sunt că odată cu trecerea timpului și odată ce ați devenit părinți vă gândiți de cel puțin două ori înainte să-i lăsați pe cei mici să se joace în fața blocului sau să plece cu alți copii de vârsta lor într-un loc undeva mai departe de casă.
Singura problemă este că după ce va mai trece niște timp copiii vor deveni din ce în ce mai dependenți de voi. Asta nu e musai un lucru rău, dragostea este cel mai frumos lucru pe care-l poate ofeir un părinte, dar ce se întâmplă atunci când trebuie să rezolve o problemă și voi nu veți fi acolo pentru a le asigura suportul și răspunsurile de care au nevoie? Ce se întâmplă atunci când vor fi destul de mari încât vor fi nevoiți să se gândească și ei la ai lor copii? Vor fi oare ei pregătiți pentru viața reală? Există o diferența clară între iubire necondiționată și dependență?
Așadar, ce e de făcut? Lori Gottlieb, autoare a cărții “How to Land Your Kid in Therapy” ne oferă niște sugestii:

  • Lăsați copiii să câștige propriile războaie! Dacă sunteți martori atunci când un alt copil îi ia jucăria preferată instinctul de mamă vă va spune să interveniți, dar oare nu e mai ok să-i lăsați pe cei mici să rezolve problema așa cum vor ei?
  • Nu deveniți acel tip de părinți care vor ca ai lor copii să fie populari și să fie invitați la toate petrecerile. Asta nu înseamnă că trebuie să fim supărați din cauza asta, ci, dimpotrivă, toată lumea trebuie să înțeleagă că e imposibil să fii pe placul tuturor mereu. E normal, e ok, e perfect așa!
  • Lăsați-i să experimenteze ce înseamnă să nu poți face ceva. Permiteți-le să se urce pe un aparat din parcul de copii și să nu mai poată să se dea jos. E mai bine decât să nu știe cum e să fii în vârful lui.

Voi ce credeți? E bine să-i lăsăm pe cei mici să experimenteze și acele lucruri care nu sunt tocmai “roz”?
Citiți mai multe despre asta pe huffingtonpost.com.
Sursă foto: Adan Garcia/ Flickr.com.