Aud deseori părinţii plângându-se de cât de grele sunt dimineţile lor. Trebuie să trezeşti copiii, să-i îmbraci, să le dai de mâncare, să ai grijă să se spele pe dinţi (să-i răsfeţi) şi să-i duci în grabă la şcoală. Este, în special, complicat în momentul în care tu, la rândul tău, trebuie să te aduni şi să te pregăteşti pentru muncă, în afara sau în interiorul casei.
Faptul e şi mai adevărat după o vacanţă sau chiar după un weekend. Majoritatea familiilor cad pradă destul de uşor şi fără a fi împinşi de la spate unui pattern de a petrece dimineţile de stat acasă lenevind în pijamale, luându-şi tot timpul din lume pentru a nu face nimic. Iar când clopoţelul sună: se declanşează toata nebunia din lume!
Iată adevărata problemă: cu cât îţi grăbeşti copiii mai mult, cu atât ei vor deveni mai leneşi. Când ţipi la ei : Hai, hai, mai repede! O să întârziem! Le cresc ghimpişori în călcâie ceea ce îi împiedică să fie mai energici. Întreaga maşinărie se opreşte. Ce trebuie să facă parinţii în astfel de situaţii?
Nu răspunsul e greu, ci obişnuinţa unui program bine organizat, din ordinea căruia părinţii nu trebuie să iasă; funcţionează de fiecare dată. Schimbarea chiar se merită sa fie făcută. Tot ce trebuie să faceţi este să schimbaţi ordinea dimineţilor.
Toate zilele trebuie să înceapă cu afectiune. Fie vin copiii peste tine în pat, fie te duci la ei în vizită, primul lucru care trebuie să-i lege pe părinţi de copiii trebuie făcut cu dragoste. O numesc cuibăreala de dimineaţă. Până la urmă, noaptea îi ţine izolaţi, aşa că cei mici trebuie să-şi ia porţia pentru întreaga zi.
Următorul pas este îmbrăcarea. Da, ai citit bine: copiii trebuie îmbrăcaţi imediat ce se trezesc cu tot cu şoseţele şi încălţări, chiar înainte de micul-dejun.
Citeste tot articolul aici : Happier Mornings
Sursa foto : twob/ Flickr.com