Nu e greu să-ţi dai seama de ce mulţi părinţi care au copii mici evită restaurantele şi preferă să cineze acasă, unde în cazul în care se aruncă mâncarea, aceasta va atinge doar membrii apropiaţi ai familiei. Apar însă şi momente în care eşti nevoit să mănânci în oraş sau vrei doar să te simţi bine. Aşa că, dacă ai unul mic de la 2 până la 4 ani şi încă eşti nesigur în privinţa scoaterii lui la restaurant, uite câteva sugestii care ar putea să te ajute:
Înainte să pleci
Ia cu tine câteva lucruri. Pune-ţi în geantă diverse chestii amuzante incluzând cărţi, jocuri şi jucării care nu fac gălăgie. Dacă ştii că o să trebuiască să-l ţii ocupat pentru o oră adu lucruri pentru două ore.
Dacă în general, copilul tău este dinamic şi neastâmpărat, ia cu tine câteva jucării noi, micuţe care să-i atragă atenţia măcar până vine mâncarea. Ar fi bine, de asemenea, să iei şi câteva dintre gustările lui preferate în cazul în care mâncarea vine greu sau pur şi simplu nu e pe gustul lui; nici nu poţi ştii dacă o să-i placă versiunea pregătită de restaurant.
Alege restaurantul corect. În vizorul tău ar trebui să fie un restaurant cu atmosferă prietenoasă, jucăuşă, nu foarte pretenţios şi destul de gălăgios încât să absoarbă zgomotele pe care copilul tău le-ar face. Ar fi bine să-ţi rezervi masa pentru a nu aştepta prea mult.
Citeste restul articolului aici  : How to dine out with kids … and enjoy it! (ages 2 to 4)