studiu tv copiiPuterea exemplului! Cam aceasta este, foarte pe scurt, concluzia unui nou studiu care a cercetat care sunt motivele pentru care copiii se uită la televizor. Felul în care se comportă părinții, în acest caz dependența adulților față de televizor, este definitoriu.
Studiul cu pricina a fost realizat de Annenberg Public Policy Center la Universitatea din Pennsylvania și arată că indiferent de vârsta copiilor aceștia sunt puternic influențați de comportamentul părinților.
Mai exact, fiecare oră pe care un părinte o petrece în fața unui televizor înseamnă în medie 23 de minute pe care un copil le petrece în fața TV-ului, arată rezultatele studiului.
Care sunt efectele programelor TV, indiferent de specificul acestora, asupra activitații creierului? Cercetătorii au arătat în studii realizate în trecut că se înregistrează o micșoare a activității corticale și o scădere majoră a undelor cerebrale. Privitul la televizor transpune deseori privitorul într-o stare hipnotică, ce o putem asemăna cu somnul, tocmai de aceea foarte mulți oameni adorm rapid atunci când se uită la televizor.
Ai voștri se uită la televizor? Care este programul lor pentru TV?
Sursă foto: Rain0975/ Flickr.com.