Joaca este cea mai bună metodă prin care copiii pot afla ceva nou și se pot și distra în același timp asta este sigur. Tocmai de aceea atunci când descoperim idei precum aceasta abia așteptăm să vă povestim repede, repede și vouă pentru a fi pusă în practică de cât mai mulți părinți voioși.
Aveți nevoie de: hârtie colorată, o foarfecă, o cariocă și voie bună.
matematica din inghetata
Ce faceți prima dată? Decupați 10 sau 15 cercuri colorate (în funcție de câtă răbdare aveți pe moment) de preferat este să fie de culori diferite, dar nu-i bai nici dacă cercurile sunt aceeași culoare. Apoi decupați și cinci cornete de înghețată, de preferat este ca hârtia aleasă pentru aceastea să fie una maronie, cât să semene cât mai bine cu nuanța pe care o are un cornet de hârtie. Luați fiecare cornet și numerotați-l de la 1 la 5, pentru că în total sunt 5 cornete.
La final, începe joaca. Rugați-i pe cei mici să facă înghețată cu multe cupe sau jucați-vă de-a gelateria cu înghețată și solicitați o înghețată cu trei cupe, apoi cu patru și tot așa. Nu uitați să înversați rolurile din când în când. Pentru a nu fi “furați” de vânzător, copiii trebuie să învețe să numere, așa-i?
Surse foto: housingaforest.com.