Prima este pe atât de simplă, pe cât de frumoasă la final. Rugați-i pe cei mici să aleagă câțiva nasturi, pe cei mai frumoși și mai colorați. Lipiți câte trei nasturi unul de altul sau îi puteți chiar coase unul de altul, după cum vă e mai ușor. Căutați câteva bucăți de sărmă destul de subțiri încât să poată intra pe gaura nasturilor și legați nasturii de ele. Vor atrage toate privirile dacă înfingeți apoi sârmele în ghiveciul cu floarea voastră preferată.

Dintr-un nasture într-un joc. E simplu: aveți nevoie de doi nasturi și o sfoară. Învârtiți nasturii de sfoară și pentru a-i “rostogoli” și mai bine trageți de cele două capete ale sforii. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!

Un nasture se transformă într-un gândac… un gândac simpatic. Aveți nevoie de patru bucăți de sârmă colorată: una o inserați prin găurile nasturelui și apoi o legați, capetele le scoateți în față pe post de antene. Celelalte trei bucați le treceți prin bucla făcută de prima sârmă. Nu uitați să îndoiți sârma la final, ca să arate fix ca piciorușele lui gândac și nici de două mărgele lipite pe post de ochi.

Voi ce mai faceți cu nasturii colorați?

Vedeți mai multe idei pe parents.com.

Sursă foto: parents.com.