• Nu-ți permiți să stai acasă? Întrebarea este primită mai ales de mămici și răspunsurile pot fi da sau nu. Dacă răspunsul este “da, nu-mi permit” se va ajunge la o discuție financiară și zău dacă vrea cineva în timpul liber să discute despre asta, dacă răspunsul este “nu, dar job-ul meu nu-mi permite să lucrez de acasă și îmi doresc să lucrez în continuare” se va ajunge la o discuție despre priorități și deși este clar pentru toată lumea că un copil este prioritatea numărul 1 argumentele vor degenera cu siguranță.
  • Mi-ar fi prea dor de copilul meu să stau departe de el o zi întreagă. Chiar crezi că persoanei căreia îi zici asta nu-i e dor de copil?
  • Una dintre cele mai mari probleme este că statul nu susține mamele care vor să stea acasă pentru copiii lor. Da, și asta știu cei care lucrează și sunt total de acord cu asta probabil, dar nu înseamnă că cei mici nu vor avea valori sau o personalitate puternică doar pentru că părinții lor lucrează.
  • Nu știu cum reușești, cred că e așa de greu. Zău? E o întrebare sau o simplă presupunere, da, e greu, dar fac față, mulțumesc.
  • Nu crezi că pierzi foarte multe momente importante? Toate momentele sunt importante atunci când vine vorba despre un copil, fie că vorbim despre diminețile petrecute împreună, serile sau momentele pe care le petrecem în pat, fără să ne spunem nimic.

Voi lucrați? Ce părere aveți? Ați auzit frazele de mai sus?

Vă las cu articolul complet pe huffingtonpost.com.

Sursă foto: Romana Correale/ Flickr.com.