Trebuie să recunoaștem de la bun început că nu suntem toți Irina Margareta Nistor și că nu putem să citim povești cu intonație mereu. De aceea ne bucurăm mult atunci când descoperim CD-uri unde sunt ascunse bine basme povestite sau interpretate atât de frumos, că până și adulții se opresc din treabă doar, doar să nu piardă niciun cuvânt rostit de interpreți.
Radio prichindel este o colecție pe care o puteți găsi la Casa Radio și care ne îndeamnă să ne aducem aminte de povești vechi și frumoase. Dacă acum ani de zile noi ascultam “Prinț și cerșetor” sau “ Amintiri din copilărie” pe discuri de vinil la aparate pe care nu aveam voie nici să le atingem pentru că, așa cum spuneau ai noștri la acea vreme, “nu se găsesc și dacă-l strici, nu mai fac rost de altul”, acum copiii pot asculta de câte ori vor ei poveștile pe CD.
Farmecul este același, pentru că ceea ce era mai important, adică vocea calde a povestitorilor, s-a păstrat indiferent de tehnologia folosită. Mai mult chiar, multe dintre CD-uri sunt de fapt înregistrări de acum zeci de ani de zile, unele fiind parte din Fonoteca de Aur.
Un fragment din „Amintiri din copilărie”:

You need Flash player 8 to play this


Un CD cu o poveste costă între 10 și 20 de lei, puteți face comandă online la Casa Radio, iar basmele despre vremurile de foarte mult timp apuse vă vor fi livrate numaidecât.
Care este prima poveste pe care le-ați citit-o celor mici?
Sursă foto: paolo brunetti/ Flickr.com.