De atunci o tot luăm cu noi pentru că ne-am simțim bine împreună de fiecare dată. La început situația era simplă: micuța stătea lipită de mami sau de tati în wrap sau mei-tai și de cele mai multe ori dormea. Acum însă situația s-a schimbat puțin… mai mult. Am să vă povestesc pe scurt ce e bine de știut/ făcut atunci când ieșiți cu bebelușul la restaurant, pentru a fi convinși la plecare că veți mai repeta figura.

1- Alegeți un restaurant prietenos cu cei mici

Un prim criteriu de alegere a restaurantului este ambianța. Ar fi bine să aibe spațiu delimitat de nefumători, să fie aerisit și luminos, să ofere un scaun de masă special pentru copii și să fie mai informal. Cu cât restaurantul este mai pretențios, cu atât sunetele scoase de copilul vostru vor fi mai deranjante pentru cei din jur. Veți evita astfel mulți ochi, poate și încruntați, uitându-se către masa voastră.

2- Mergeți la restaurant cu puțin înainte de ora de masă a bebelușului

Ajungând puțin mai devreme, veți avea timp să comandați și să-i oferiți micuțului timp de acomodare cu localul. Când îi va fi foame, va mânca, eventual când primiți și voi mâncarea.

3- Verificați dacă restaurantul are un scaun de masă potrivit micuțului vostru

În București, din păcate sunt destul de puține restaurantele care oferă scaun de masă copiilor. De aceea ar fi bine ca în momentul rezervării să întrebați de el. Dacă au, cereți-le detalii despre scaun pentru a vă asigura că copilul va putea sta liniștit și confortabil. Dacă nu, poate că ar fi bine să-l luați pe cel de acasă, sau în cel mai fericit caz, pe cel portabil, ușor și numai bun de călătorit. Eu prefer să îl iau pe cel de acasă. Știu că este curat și domnișoara își poate pune boticul pe el liniștită oricât dorește.

4- Alegeți o masă cu suficient spațiu în jur

Atunci când faceți rezervarea, cereți o masă mai retrasă care are suficient spațiu în jurul ei. Astfel veți avea loc pentru bagaje sau pentru cărucior dacă micuțul este chiar mic.

5- Oferă-i copilului tău puțină distracție în timpul mesei

Uneori chiar și noi, adulții, ne plictisim la masă. Ce să mai zicem atunci de un copil? Pentru liniștea voastră și fericirea celui mic, luați de acasă câteva obiecte pe care le adoră sau unele cu care nu s-a mai jucat de multă vreme. În cazurile în care nu eram pregătiți sau am epuizat jucăriile, noi i-am dat fetiței noastre să se joace cu paiele de băut. S-a distrat cu ele mai bine de 10 minute aproape de fiecare dată.
Citește tot articolul și comentează și tu pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Gleen Loose-Austin/ Flickr.com.