ce poti face cu doua cuvinte
Ați auzit de cartea “Ce poți face cu două cuvinte”? Este un volum pentru copii, coordonat de Liviu Papadima și lansat acum de curând, în martie, ce e de fapt o antologie de povești pornind de la… “două cuvinte”. Eu nu am apucat să cumpăr cartea, deși promit solemn că o să fac o comandă cât mai repede  pentru că sună tare bine, însă altceva mi-a atras atenția.
Cei care cumpără cartea primesc și două coduri care invită copiii la concurs. Ce concurs? Unul creativ, doar este vorba despre cuvinte, nu? 🙂
Să începem cu începutul mai bine: dacă ai voștri sau prietenii voștri au între 9 și 16 ani pot participa la concursul “Locuiește în poveste!“, care îi invită pe cei mici să devină unul dintre tinerii autori sau ilustratori care vor fi publicați apoi în cartea “Ce poți face cu două cuvinte” – secțiunea Junior. Cartea va fi lansată în toamnă, deci nu trebuie să stați cu sufletul mult la gură până să vedeți rezultatul final.
Pașii sunt destul de simplu de urmat: cumpărați cartea de care vă bucurați înainte și după concurs, primiți codurile pentru concurs, pe care le înscrieți pe site-ul Editurii Art, și apoi intrați în concurs la una dintre cele două categorii: ilustrație și scriere creativă. Adunați toată imaginația copiilor și gata! Avem mici scriitori!
Foarte interesant la concurs este că odată ce s-au înscris, cei mici vor primi cuvintele pe care trebuie sa le folosească (mă refer la secțiunea “Scriere creativă”) așadar vor trebui să construiască în jurul acestor cuvinte o poveste demnă de toată atenția noastră.
Informații despre termeni limită pentru concurs și alte detalii veți găsi pe site-ul Editurii Art, iar dacă aveți nevoie de un imbold pentru a vă pune la lucru imaginația nu uitați de Pui de compuneri, sunt convinsă că veți găsi acolo câteva idei năstrușnice. 🙂