cum invata copilul sa numere pana la 100
Țin minte că atunci când eram mică și venea vorba de matematică un singur lucru era important: până la cât știu să număr? Normal că ai mei se lăudau cu faptul că știu să număr până la 100 și eu de la 20 în sus mă încurcam de nu mai știam de unde am început și unde trebuie să ajung, dar 100 era acel număr la care, dacă ajungeam toată lumea era fericită!
Cum am reușit să învăț să număr până la 100? Cu ajutorul a 100 de nasturi care au fost așezați în grămezi de câte 10 și, pornind de la ideea aceasta și de la activitatea descoperită pe education.com, m-am gândit că ieșirea în parc de duminica aceasta poate să fie una educativă pentru pitici!
Luați cu voi o pungă cu cereale în formă de cerc sau 100 de nasturi și o ață colorată și porniți la… numărat! Părerea mea este că e mult mai ușor să le spuneți celor mici să facă 10 grămezi cu câte 100 de cereale sau nasturi și apoi să le explicați că 10 grămezi de 10 ori înseamnă 100 de bucăți. Apoi îi puteți lăsa chiar pe ei să le așeze cum doresc. Bine ar fi ca nasturii să fie de diverse mărimi sau forme ori cerealele să aibă mai multe culori, pentru a putea face “grupurile” să se distingă mai bine. Nu vă mai rămâne de făcut decât să îi ajutați pe copii să pună pe șirag toți nasturii sau toate cerealele și apoi să vă bucurați de colierul hand made!
Have fun!
Sursă foto: AForestFrolic/ Flickr.com.