Dacă voi, părinţii, aveţi pe acasă o tuşiera cu atât mai bine, daţi-o copiilor s-o folosească în locul acuarelelor.

Ştampile flexibile şi ştampile tari

Cu plastilina se lucrează foarte uşor, iar ce este cel mai tare este că de fiecare dată când foloseşti ştampila de plastilina obţii alte şi alte desene, datorită flexibilităţii ei. Totuşi, dacă vrei să faci o ştampilă mai ţapănă o poţi lăsă la frigider pentru câteva ore, pentru a se întări.

Cum faci model ştampilei

Pentru a face un model ştampilei te poţi folosi de multe obiecte din jur. Poţi începe cu un pix pe care să-l foloseşti pentru a face găurele în plastilină sau să trasezi tot felul de linii şi, de ce nu, chiar să desenezi conturul unei floricele. Apoi, mai poti folosi orice obiect plat care are uşor conturul în relief, monede, litere din plastic, dar şi formele de la jucăriile pentru plajă, evident cele mai mici dintre ele.
Pasul următor este să pui ştampila în tuşieră şi apoi pe hârtie. Dacă nu ai tuşieră poti folosi acuarele, ideal ar fi tempera, dar fără a folosi apă. Înmoi pensula în tempera, dai un strat pe ştampilă şi apoi ştampilezi hârtia.

Desene din ştampile mai mari

O altă idee ar fi să iei o bucată mai mare de plastilină, pe care să o modelezi în formă de dreptunghi de dimensiunea tuşierei (dacă e vorba de una mai măricică) iar apoi să-i pui pe cei mici să deseneze (să scrijelească mai degrabă) cu un beţişor de frigărui un anumit desen, după care să folosească tuşiera sau acuarelele pentru a tranfera desenul pe hârtie.
Citește mai multe despre ștampilele din plastilină pe filthwizardry.com.