femei gravide
Digitalizăm tot ce prindem! Nu, nu-i adevărat, doar încercăm să fim la curent cu tot ce mișcă în jurul nostru și multe dintre gadget-urile lansate pe piață ne fac viața mai ușoară, așa că profităm de toate!
Am descoperit două aplicații care vin în ajutorul viitoarelor mămici ce vor să știe minut cu minut ce face bebe din burtică și evident că vi le arătăm și vouă, că doar nu suntem egoiști și împărțim totul. 🙂

Pregnancy Companion este o aplicație dezvoltată pentru graviduțele ocupate ce au nevoie de sfaturi de la specialiști și vor să afle tot ce se întâmplă doar prin “atingerea ecranului telefonului mobil”.
Aplicația conține un glosar cu cele mai importante schimbări, o secțiune dedicată medicamentelor ce sunt și nu sunt recomandate pentru viitoarele mămici, o altă secțiune cu informații despre nutriție și caloriile fiecărui aliment în parte și multe, multe altele, adică tot ce e musai să aibă la îndemână o graviduță.
Interesant este că aplicația se “pliază” la nevoiele fiecăreia și arată exact ce se întâmplă cu mămica și cu cel mic, în momentul în care aplicație este deschisă. Și pentru viitoarele mămici ce nu renunță și pace la social media, Pregnancy Companion are Facebook și Twitter incorporat, că doar prietenii trebuie să fie la curent cu toate noutățile privind evoluția sarcinii.
Aplicația costă 0,99$, abia ce a fost updatată și poate fi descărcată în limba engleză și în spaniolă.
Pregnancy Companion

iPregnancy folosește un calculator interesant ce îți oferă raport lunar sau săptămânal cu starea bebelușului, are o bara de progres ce îți oferă informații despre data când bebe vine pe lume, cât timp mai ai până la următoarea schimbare de proporții, are background care personalizează totul în funcție de sexul bebelușului, iar dacă încă nu ai idee dacă va fi băiețel sau fetiță poți selecta “Unknown”.
Cea mai interesantă mi se pare însă opțiunea care îți permite să vezi imagini 3D sau 2D cu ultrasunete cu bebelușul în fiecare săptămână. Mai mult, explică viitoarelor mămici care sunt simptomele pe care trebuie să le aibă, în funcție de evoluția sarcinii, și informații despre greutatea, mărimea și schimbările care au loc la bebe.
Și dacă graviduțele au probleme privind alegerea unui nume pentru cel sau cea mică, iPregnancy oferă și 1.000 de nume pentru copii, nume care au fost cele mai utilizate de mămicile de peste tot în ultimul an.
Există și un calendar ce fiecare viitoare mămică îl poate personaliza cu fotografii, notițe și un jurnal unde ele pot nota tot ce vor legat de perioada sarcinii.
Cât despre comunicarea cu prieteni și rude, aplicația poate trimite automat pe mail schimbările prin care trece graviduța, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările viitoarei mămici.
iPregnancy costă 3,99$ și dacă încă nu sunteți decise dacă să o descărcați sau nu puteți să trageți un ochi pe un demo al aplicației.
iPregnancy
Viitoarelor mămici ce spuneți? Aplicațiile pentru iPhone vin în ajutorul vostru?

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: thenickster/ Flickr.com.