copil la supermarket
Ce mai, tot ce-ți trebuie să nu uiți nimic. Parcă te și vezi cum vei intra pe ușa apartamenului/casei triumfătoare că n-ai cumpărat nimic în plus, nimic în minus și nu vei începe peste câteva minute cu “Ăăă, am uitat să iau pâine și lapte!” și te-ai încadrat și în “buget”!
Și acum că visul s-a terminat probabil îți dai seama cum este de multe ori în supermarket cu piticul: muuulte bomboane, muuulte lucruri colorate de care nu are nimeni nevoie, dar ambalajul lor arată foarte bine și lista poate continua. Asta până când (nu, nu vine niciun erou din desenele animate care sare în ajutor și începe să-i explice copilului tău de ce nu are voie să pună toate produsele de pe raft în coș) începi tu să îi explici că nu are nevoie de tot supermarket-ul.
Eu am găsit trei “reguli de aur”:

  • Gustări la pachet (ca nu care cumva să-i fie foame exact lângă raftul de dulciuri, pentru că atunci poți să spui “Pa!” la legume și fructe)
  • Negociază – el vrea o cutie colorată în care există șuruburi, dar îi place pentru că este roșie, tu spune-i că și iaurtul natural este la fel de atractiv, dacă nu merge poate găsește o cutie cu șuruburi ceva mai ieftină, barem nu scoți din buzunar peste 50 de lei pentru ea
  • Învață să ignori din când în când acea “privire” prin care îți spune clar că o să fie cuminte dacă îi cumperi tot raionul

Shopping plăcut! 🙂
Vă las cu UrbanKid-ul la cumpărături 🙂

Voi aveți sfaturi pentru părinții care se duc cu cei mici la cumpărături?
Sursă foto: jkransen/ Flickr.com.