Într-o lume în care cele mai multe dintre conferințe, workshop-uri și evenimente sunt dedicate mămicilor, Fundația Crucea Albă a lansat campania GIVE PLAY CHANGE: donezi, te distrezi, revoluționezi! Este vorba despre o campanie ce dorește strângerea de fonduri pentru a finanța apoi cursuri dedicate taților. La acestea se adaugă și materiale informative care să promoveze drepturile taților și nu în ultimul rând achiziționarea de echipamente speciale de unică folosință, care să le permită accesul în sălile de nașteri, acolo unde vede pentru prima dată lumina zilei copilul lor.
Rolul taților începe încă din sarcină, prin implicarea lor în pregătirea pentru naștere. În plus, în ultimii ani din ce în ce mai mulți bărbați vor să fie prezenți și să participe activ la nașterea copiilor lor, lucru benefic nu doar lor, ci și mamelor care au mai multă încredere și mai puțină anxietate în timpul nașterii.
Dacă în alte țări, tații sunt primiți în sala de naștere, chiar dacă este vorba despre o operație prin cezariană, în România de cele mai multe ori acest drept este încălcat, deși legea prevede clar faptul că o gravidă are dreptul la un însoțitor la naștere. Soluția este simplă, spun cei de la Fundația Crucea Albă: tații pot să își pună echipamentul steril de protecție (protecții de încălțăminte, halat, bonetă și mânuși de unică folosință) ca și restul echipei medicale. Maternitățile însă refuză să pună la dispoziție acest echipament pentru a economisi resurse, dar tații pot să își cumpere cele necesare chiar din spital. O altă justificare a medicilor din materinități este faptul că nu poate expune alte femei în travaliu la prezența unui străin, însă și aici soluția este la îndemâna tuturor: paravane de textil care să separe vizual paturile din sălile de naștere cu mai multe paturi.
Așa cum spuneam de la început, Fundația Crucea Albă a lansat Campania GIVE PLAY CHANGE: Donezi, te distrezi, revoluționezi! pentru a strânge fonduri menite să finanțeze cursuri pentru tați, materiale informative despre drepturile lor și echipamente de protecție de unică folosință pentru a ușura accesul în sala de nașteri.
Campania include și evenimentele GIVE PLAY CHANGE pentru a celebra tăticii. Vă invităm așadar să donați pentru a avea acces la aceste evenimente cu misiune.