Prima bibliotecă verde din lume s-a deschis de curând în Singapore. Se numește “My Tree House” și oferă copiilor nu doar un loc unde să găsească multe cărți bune, ci și un loc unde învață despre mediu, natură și unde au o aventură specială vizuală.
În timp ce și noi avem librării frumoase, care ne invită și la ateliere speciale pentru adulți și copii, întâlniri de lectură și workshop-uri minunate pentru care le mulțumim, trebuie să recunoaștem că un astfel de concept devenit realitate nu am mai văzut până acum și că ne-am dori tare mult să se deschidă una măcar pe jumătate la fel de frumoasă și utilă.
biblioteca main
Pe lângă design, toată biblioteca este construită ecologic, cu becuri de tip LED (întregul sistem economisește cu până la 47% din prețul la care s-ar fi ajuns dacă se foloseau becuri normale) și materiale reciclate, de la podea, până la tavan sau rafturile pentru cărți.
Numele bibliotecii vine de la piesa centrală: o casă din carton, construită și ea din materiale reciclate. Dați play mai jos pentru a vedea un clip simpatic ce ne arată cum a fost ea ridicată:

Surse foto: littledayout.com.